FA-kupa: továbbjutott a Leicester, megizzadt a West Ham

West Ham United, Shrewsbury Town, FA-kupa
A West Ham United több mint 200 percig nem tudott gólt szerezni a harmadosztályú Shrewsbury Town ellen
Vágólapra másolva!
Kedden este öt megismételt mérkőzést rendeztek az angol FA-kupában. A Premier League-ben szereplő Leicester City magabiztos győzelmet aratott a harmadosztályban szereplő Fleetwood Town ellen, azonban a West Ham Unitednak ezúttal is meggyűlt a baja a szintén harmadikligás Shrewsbury Townnal, és csak a hosszabbításban szerzett góllal tudta kicsikarni a továbbjutást. 

A Leicester City a nigériai Kelechi Iheanacho duplájával kétgólos győzelmet aratott a harmadosztályú Fleetwood Town felett a King Power Stadionban.

A másodosztályú csapatok is hozták a kötelezőt a negyedik vonalbeli ellenfeleik ellen: a Cardiff City a Mansfield Town, a Sheffield Wednesday a Carlisle United, míg a Reading a Stevenage fölött aratott magabiztos győzelmet.

A játéknap meglepetését a Premier League-ben szereplő West Ham United szolgáltatta, amely az előző mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszott a harmadosztályú Shrewsbury Town otthonában, majd a visszavágón megismételte ezt az eredményt, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A West Ham United több mint 200 percig nem tudott gólt szerezni a harmadosztályú Shrewsbury Town ellen Forrás: AFP/Glyn Kirk

Sokáig úgy tűnt, hogy az alacsonyabb osztálybeli csapat csodát tehet, de a 113. percben a West Ham United megtörte a több mint 200 perce tartó gólcsendjét, és a 21 éves Reece Burke találatával kiharcolta a továbbjutást.

FA-kupa, a 32 közé jutásért, megismételt mérkőzések
Leicester City–Fleetwood Town (III.) 2-0 (1-0)
West Ham United–Shrewsbury Town (III.) 1-0 (0-0) – hosszabbítás után
Mansfield Town (IV.)–Cardiff City (II.) 1-4 (1-1)
Sheffield Wednesday (II.)–Carlisle United (IV.) 2-0 (1-0)
Reading (II.)–Stevenage (IV.) 3-0 (2-0)