Fantasztikus átalakulás: 10 kilót dobott le a spanyol csatár

Diego Costa
18 Diego Costa from Spain of Atletico de Madrid celebrating his first goal with Atletico de Madrid of 2018 during the Copa del Rey Spanish King's Cup match between Lleida v Atletico de Madrid, at Camp d'Esports de Lleida in Lleida on 03 of January, 2018. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Diego Costa két hónap és 27 nap alatt tíz kilót fogyott az Atlético Madridnál – pedig nem nyaralásból jött, hanem a Chelsea-től.

Costa október 4-én állt munkába régi-új csapatánál, ahol Profe Ortega erőnléti edző vette kezelésbe. A foci mellett személyre szabott edzéstervet és étrendet kapott (napi öt étkezés, minimális zsírbevitel), emellett rendszeresen bokszedzésekre járt – a madridi AS szerint ez volt a kulcs az egész átalakulásban.

Az erőtől duzzadó Costa góllal tért vissza Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Az Atléticónál gyilkosak az erőnléti edzések: pár éve Luciano Vietto dobta ki a taccsot a nyári alapozás közben. Ortégáról mindent elmond, hogy a nem épp barátságos és nyugodt természetéről híres Costa is úgy fogalmazott vele kapcsolatban, hogy

Costa a Lleida ellen 4–0-ra megnyert kupameccsen tért vissza, beállása után öt perccel gólt is rúgott. Diego Simeone a szombati, Getafe elleni meccskeretbe is nevezte a csatárt.