A Chelsea játszi könnyedséggel jutott tovább az FA-kupában

Chelsea
Chelsea's Belgian striker Michy Batshuayi (2nd R) celebrates with teammates after he scores their second goal of the English FA Cup fourth round football match between Chelsea and Newcastle United at Stamford Bridge in London on January 28, 2018. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A vártnál sokkal könnyebben, 3-0-s győzelemmel jutott nyolcaddöntőbe az angol FA-Kupában a Chelsea a Newcastle United ellen. A londoniak belga támadója, Michy Batshuayi duplázott, Marcos Alonso pedig szokásához híven szenzációs gólt lőtt szabadrúgásból.

Az utóbbi időben folyamatosan olyan hírek érkeznek a Chelsea háza tájáról, hogy Antoni Conte mindenképpen csatárt igazolna a télen.

Pedig a jelek szerint a jelenlegi keretben is van gólerős támadó, Michy Batshuayi ugyanis szűk negyed óra alatt kétszer is bevette a Newcastle kapuját

az első félidő végén, így már a szünetre is megnyugtató előnnyel vonulhattak a hazaiak. Egyébként is jobban játszott a Chelsea, több komoly helyzetet is kidolgozott, ennek ellenére Willy Caballerónak is akadt dolga, ám a hórihorgas kapus a helyén volt a kulcspillanatokban.

A Chelsea a vártnál sokkal könnyebben jutott tovább a Newcastle ellen az FA-kupa következő fordulójába Forrás: AFP/Adrian Dennis

A szünet után sem változott a játék képe, a Newcastle nem talált fogást a vezetés tudatában érezhetően magabiztossá váló ellenfelén. A 72. percben ráadásul végleg eldőlt a mérkőzés, Marcos Alonso immáron sokadik zseniális szabadrúgás gólját szerezte, kevés biztosabb lábú pontrúgó van most Európában a spanyol hátvédnél.

Rafael Benitez együttesének erejéből a szépítésre sem futotta, az utolsó negyedórában pedig már a Chelsea sem törte össze magát, bár Batshuayi mindent megtett a mesterhármasért, de végül nem jött össze neki.

3-0-s győzelmével a Chelsea simán jutott tovább az FA-kupa nyolcaddöntőjébe