Coutinho győztes meccsen debütált, elődöntős a Barca

Barcelona
Barcelona's players celebrate a goal during the Spanish 'Copa del Rey' (King's cup) quarter-final second leg football match between FC Barcelona and RCD Espanyol at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 25, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A Barcelona az odavágón elszenvedett 1-0-s vereség után 2-0-ra legyőzte az Espanyolt a spanyol Király-kupa visszavágóján a Nou Campban, így bejutott a sorozat elődöntőjébe.

A Barca nem akarta a véletlenre bízni a továbbjutás sorsát, az első pillanattól kezdve nekiugrott városi riválisának, melynek már a 9. percben meg lett az eredménye:

Messi ugratta ki a jobbszélen Aleix Vidalt, aki középre ívelt, Suárez pedig könnyedén bólintott a rosszul kimozduló Pau López mellett a kapuba.

Iniesta (b) és Umtiti (j) pacsizik az első barcelonai találatot szerző Luis Suárezzel Forrás: AFP/Lluis Gene

A párharcot ezzel egalizálták a hazaiak, a folytatásban sem változott azonban a játék képe. A Barca több mint 80 százalékban birtokolta a labdát és sorra dolgozta ki az újabb helyzeteket, a 25. percben pedig már a gránátvörös-kékek álltak továbbjutásra;

Messi harcolt meg egy labdáért az Espanyol tizenhatosának előterében, kialakította magának a lövőhelyzetet, a labda pedig megpattant egy vendég védőn, így Lópeznek ezúttal sem volt esélye.

A Barca 2-0-ra nyert, így ott van a legjobb négy között a spanyol Király-kupában Forrás: AFP/Lluis Gene

A szünetig nem változott az eredmény, a második játékrészben pedig hiába próbálkozott a Barcelona, a harmadik, mindent eldöntő találat nem akart megszületni. Veszélyes játékot játszottak Messiék, mert egy esetleges Espanyol találat az idegenben lőtt gól miatt már a vendégek továbbjutását jelentette volna, komoly helyzete azonban nem adódott a kék-fehér csíkos mezeseknek. Illetve a hajrában egy kontra végén adódhatott volna, Jordi Alba azonban

nemes egyszerűséggel letaglózta az Espanyol középen érkező támadóját, a találkozót végig érdekes felfogásban vezető Mateu Lahoz sípja viszont néma maradt.

A félidő legfontosabb eseménye egyébként a 68. percben történt,

ekkor állt be ugyanis Iniesta helyére a télen 160 millió euróért szerződtetett Philippe Coutinho.

A debütáló brazil ígéretesen mozgott a pályán, a közönség pedig minden mozdulatát hatalmas ovációval fogadta.

A jelen és a jövő? Történelmi pillanat, Coutinho (b) váltja Iniestát a Barcelona - Espanyol spanyol Király-kupa mérkőzésen Forrás: AFP/Lluis Gene

A vége tehát 2-0, a Barcelona győzelmével bejutott a Király-kupa elődöntőjébe, így megmaradt az esélye, hogy előző évi sikere után megvédje címét a sorozatban.

A legjobb négy közé a Barca mellett a Valencia, a Sevilla és a Real Madridot búcsúztató Leganés jutott be, az elődöntők párosításainak sorsolását pénteken 13 órakor tartják.