Dühödt háborúba kezdett a Sevilla és a Manchester United

FOOTBALL - UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 1/8 FINAL - SEVILLA v LEICESTER CHAMPIONS CHAMPIONS LEAGUE FOOT league LEICESTER SEVILLA SEVILLE Soccer Spain SPORT UEFA
A general ground view before the UEFA Champions League Round of 16 First Leg match between Sevilla and Leicester City played at the Ramon Sanchez Pizjuan Stadium, Sevilla, Spain on February 22, 2017 - Photo by James Marsh / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A Sevilla és a Manchester United párharcára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a pályán még több mint egy hónapot kell várni, de a két klub máris megkezdte a küzdelmet, méghozzá a jegypénztáraknál.

A Manchester United szerdán adott ki közleményt, melyben elfogadhatatlannak nevezik, hogy a Sevilla tisztességtelenül magas jegyárakat szabott meg a csapatukat a spanyol városba elkísérő angol szurkolóknak.

A BBC információi szerint a vendég szektorba szóló jegyek 100 euróba (89 font) kerülnek, ami nem eleég, hogy igen magas, de 35 fonttal több annál, amit a Liverpool drukkerei fizettek a két csapat csoportmérkőzése során.

Drága mulatság lesz Sevillában vendégeskedni, igaz Manchester sem az olcsó áraival csábít Forrás: DPPI/James Marsh

Miután a Sevilla a MU többszöri kérésére sem volt hajlandó "elfogadható" jegyárakat megállapítan, az angol klubnak nem maradt más választása, mint "meghozni a nehéz döntést, miszerint a Sevilla csapatát elkísérő drukkerek pontosan ugyanannyit fizessenek" az élményért, mint a Ramón Sánchez Pizjuan Stadionba jegyet váltó angolok.

Az angol klub az alapítványán keresztül igyekszik kárpótolni a szurkolókat, oly módon, hogy megtérítik a 35 font különbözetet a túrát vállaló drukkereknek.

Ez persze nem tetszik a Sevilla előljáróinak, akik nem csak azzal nincsenek kibékülve, hogy az eredetileg 50, 51 és 60 fontban megállapított jegyek hirtelen egységesen 89 fontba kerülnek, de azzal sem, hogy mindössze 2995 jegyet biztosít nekik az angol klub. Ez az Old Trafford kapacitásának 4,1 százaléka, miközben

az UEFA szabályzata előírja, hogy a vendégszurkolók számára a stadion befogadóképességének 5 százalékában kell meghatározni a jegy kontingenst – ez esetben 3800 spanyol drukker szurkolhatna az övéinek.

A Sevilla részéről leszögezik, hogy ők már január 2-án leadátk az igényüket az akkor megállapított árakon, és meg vannak döbbenve, hogy a MU egyoldalúan és jelentősen megemlte a jegyek árát. Jelezték, hogy mind a mennyiség, mind az ár miatt az UEFA megfelelő szerveihez fordulnak.

"Keressük a garanciát arra nézve, hogy egyetlen Sevilla-drukker se fizessen egy pennyvel sem többet ugyanazért a jegyért, mint a Manchester United szurkolói" – áll a spanyol klub közleményében.

A párharc első felvonását február 21-én rendezik Sevillában, míg a visszavágóra március 13-án kerül sor Manchesterbern, az Old Traffordon.