Vágólapra másolva!
Ahogy azt jeleztük, a Premier League 23. fordulójában az Arsenal 2-1-re kikapott a Bournemouth otthonában. Az Arsenal az idei évben még nem nyert mérkőzést, ráadásul a csapat legnagyobb sztárja, Alexis Sánchez bármelyik pillanatban aláírhat a Manchester Cityhez, vagy a Manchester Unitedhez. Az észak-londoni klub menedzsere, Arséne Wenger már ki is nézett két játékost a chilei támadó pótlására: a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang és a brazil Malcom lehetnek az Arsenal téli szerzeményei.

A Borussia Dortmund gaboni támadója, Pierre-Emerick Aubameyang már jó ideje távozni szeretne.

A 28 éves játékos fegyelmi problémák miatt ráadásul be sem került csapata keretébe a Wolfsburg elleni bajnokira.

A Sky Sports újságírója, Guillem Balague értesülése szerint az Arsenal 53 millió fontért hamarosan szerződteti a Bundesliga előző szezonjának gólkirályát.

Arséne Wenger szeme megakadt a Bordeaux brazil teheségén Forrás: AFP/Romain Perrocheau

„Az Arsenal szeretné minél előbb nyélbe ütni az üzletet, és hamarosan egy csiszolatlan gyémántot is megszerezhet Malcolm személyében. Villámgyors játékos, aki bal lábas, de a jobb oldalon futballozik. Azonban sokkal többet kell dolgoznia, és a labda nélküli mozgásban is rengeteget kell még fejlődnie. Korántsem kész játékos. Nem fogja tudni helyettesíteni a távozó Alexis Sánchezt" – jellemezte Guillem Balague a Girondins Bordeaux 20 éves támadóját, aki 2016 nyarán a Corinthianstól került a Girondins Bordeaux-hoz.

Malcolm másfél év alatt 80 mérkőzésen lépett pályára, ez alatt 18 gólt szerzett és kiosztott 14 gólpasszt is.