A Barcelona esélyt sem adott a visszavágón a Celtának

fbl Horizontal lionel messi barcelona
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (2L) vies with Celta Vigo's Spanish defender Jonny Castro (L) and Celta Vigo's Slovak milfielder Stanislav Lobotka during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) round of 16 second leg football match FC Barcelona vs RC Celta de Vigo at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 11, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Amilyen szoros volt az első meccs, annyira sima lett a második, a Barcelona 31 perc után már 3-0-ra vezetett és könnyedén jutott a Király-kupában a legjobb nyolc csapat közé.

Az első meccs 1-1-es döntetlenje után bízhatott a jó eredményben a Celta Vigo, de a remények hamar elszálltak. Lionel Messi két perc alatt két gólt szerzett, majd a 28. percben az addig két gólpasszt kiosztó Jordi Alba is betalált. Ez volt az első alkalom, hogy Jordi Alba három gólban is szerepet vállalt, mióta a Barcelona játékosa.

A fenti egyébként a csapat nyerő párosa, Alba már a hetedik gólpasszt osztotta ki a szezonban Messinek.

Messi egyébként legutóbbi 14 kupameccsén 24 gólt szerzett vagy készített elő (14 gól, tíz gólpassz).

Lionel Messit csak távolról tudták követni a védők Forrás: AFP/Lluis Gene

A 31. percben az uruguayi Luis Suárez is gólt szerzett, miután ajándékba kapott az ellenféltől egy gólpasszt így a Celtának már négy gólt kellett volna szereznie, erre pedig a Camp Nouban semmi esélye nem volt, pláne úgy, hogy a vendégeknek az első félidőben kaput eltaláló lövésük sem volt (és a másodikban sem).

Az 59. percben beállt Messi helyére Dembélé is, aki bemutatott egy nem csúnya szólót.

A 87. percben aztán Rakitic is betalált. A vendégvédelmet jól jellemezte, hogy az egyik legalacsonyabb játékos fejelt gólt egy szögletet követően. Így vált teljessé a kiütéses siker.

Eredmények:

Sevilla–Cádiz (II.) 2–1
Továbbjutott: a Sevilla, 4–1-es összesítéssel

Levante–Espanyol 0–2
Továbbjutott: az Espanyol, 3–2-es összesítéssel

Barcelona–Celta Vigo 5–0
Továbbjutott: a Barcelona, 6–1-es összesítéssel