Vágólapra másolva!
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 18. fordulójában a PSG könnyed győzelmet aratott a Rennes otthonában (1-4). A szombati összecsapáson Neymar, Kylian Mbappé és Edinson Cavani is eredményes volt a fővárosi csapatban, a brazil támadó ráadásul duplázni tudott.

Az éllovas Paris Saint-Germain gyorsan lerendezte a legfontosabb kérdéseket. A 4. percben Kylian Mbappeé kiszolgálása után

Neymarnak már nem volt nehéz dolga, majd tizenhárom minutummal később a brazil világklasszis szolgálta ki Mbappét,

aki ugyancsak közelről, könnyű helyzetből már nem hibázott. Neymarnak ez volt a 10. gólja a Ligue 1-ben.

A páratlan páros: Neymer és Kylian Mbappe Forrás: AFP/Loic Venance

Az egész első félidőben hihetetlen fölényben játszott a PSG: 73 százalékban birtokolta a labdát, hatszor találta el a kaput, míg a Rennes egyszer sem.

A második félidő 53. percében azonban a semmiből szépített a hazai csapat.

Az első kapura lövésből azonnal gól született, Firmnin Mubele Ndombe volt eredményes szöglet után, viszont tíz perccel később a hazaiaktól két sárga lap után Benjamin Andrét kiállította a játékvezető.

Ahogy az várható volt, a kiállítás után összeesett a Rennes. Előbb a 75. percben Neymar passzát követően

Edinson Cavani emelt szépen a kapuba, majd pillanatok múlva Mbappé kiszolgálása után Neymar lőtte meg a második gólját a meccsen.

A hajrában a PSG-től Presnel Kimpembe is a kiállítás sorsára jutott, illetve Wahbi Khazri révén még tizenegyest is elhibázott a Rennes, de az eredmény már nem változott. A PSG az újabb sikerével már kilenc ponttal előzi meg a második helyen álló Monacót.

Ligue 1, 18. forduló
Rennes-PSG 1-4 (0-2)
G.: Mubule (53.), ill. Neymar (4., 76), Mbappé (17.), Cavani (75.)