Griezmann miatt került bajba a Barcelona

Griezmann
Atletico Madrid's French forward Antoine Griezmann looks on during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid against Alaves at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on December 16, 2017. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid hivatalos feljelentést tett a FIFA-nál, amiért a Barcelona engedély nélkül kezdett tárgyalni Antoine Griezmann-nal.

Szombaton a Mundo Deportivo írt arról, hogy Josep María Bartomeu klubelnök Griezmann családjával ebédelt. Később Guillermo Amor, a Barca sportkapcsolatokért felelős igazgatója elárulta, hogy a pletykák nem alaptalanok, és tényleg közel állnak a francia támadó leigazolásához. „Lehet, hogy megkerestük Griezmannt, és az is lehet, hogy közelebb kerültünk a megszerzéséhez" – mondta sejtelmesen.

Egyre valószínűbb, hogy Griezmann Barcelonában köt ki a nyáron Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Az Atléticónál viszont úgy gondolják, hogy ezzel a lépéssel a katalánok megsértették a FIFA szabályait, ezért jelentették őket.

Enrique Cerezo elnök azt szeretné elérni, hogy zárják ki a Barcát a következő két átigazolási időszakból, de sokkal valószínűbb, hogy csak pénzbüntetés lesz a dologból.

Griezmann klubváltásáról korábban magabiztosan írtak a spanyol lapok. A Barcelona jelenlegi vezetőedzője, Ernesto Valverde rég óta rajong a játékosért, akinek kivásárlási ára januárban 200 millió euróról 100-ra csökken. Ha a Barca tényleg le akarja őt igazolni, akkor ezt az összeget kell kifizetnie az Atléticónak.