Ronaldo: Visszaadom az Aranylabdát, nem érdemlem meg

fbl Horizontal
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo poses with his five Ballon d'Or trophies ahead of the Spanish league football match between Real Madrid and Sevilla at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid on December 9, 2017. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A december 23-án, szinte már megalázó körülmények között elveszített el Clásico után Cristiano Ronaldo egészen váratlan kijelentésre ragadtatta magát, állítja a katalán sportlap, a Mundo Deportivo. A barcelonai lap szerint elismerte, hogy Messi a világ legjobbja, sőt vissza is küldte az Aranylabdát. Nem, nem április 1-e van, hanem december 28.

A barcelonai sportlap, a Mundo Deportivo írása szerint a Real Madrid ötszörös aranylabdás portugál klasszisát, Cristiano Ronaldót annyira megviselte a Barcelonától hazai pályán elszenvedett 0-3-as vereség, hogy az öltözőben azt mondta csapattársainak: ő bizony nem érdemli meg a hónap elején Párizsban átvett díjat. Sőt, még ennél is tovább ment.

Cristiano Ronaldo és az ő öt Aranylabdája Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

"Folyton azt hangoztatom, hogy én vagyok a valaha volt legjobb,

– idézi öltözői forrásokra hivatkozva a Mundo, hozzátéve, hogy Ronaldo fel is vette a kapcsolatot a díjat oda ítélő France Football című lap igazgatójával, aki elhűlve hallotta a kezdeményezést.

A madridi társak próbálták meggyőzni a portugált, ő azonban miután aludt kettőt a történtekre, a karácsony elmúltával is kitartani látszik elhatározása mellett, miszerint az Aranylabda a Barca argentin zsenijénél, a Clásicón egy tizenegyest értékesítő, illetve cipő nélkül, zokniban egy gólpasszt is kiosztó Lionel Messinél lenne a legjobb helyen - aki így 6-4-re vezetne a két sztár Aranylabda-háborújában.

A Mundo tudomása szerint hiába kérte a családja és közeli barátja, a harcművész, Badr Hari, hogy gondolja meg magát, Ronaldo már vissza is küldte a díjat Párizsba, ahol most teljes a tanácstalanság, hiszen ilyenre még soha nem volt példa az Aranylabda történetében. A díjat így vagy nem adják ki hivatalosan 2017-ben, vagy valóban megkapja a szavazáson második helyen végző Lionel Messi.

Még mielőtt a szívükhöz kapnának, nyugalom: természetesen csak decemberi tréfáról van szó! A spanyol világban ma, azaz december 28-án van a bolondok napja (Az ártatlanok napja, magyarul az Aprószentek napja), ami a mi április elsejénknek felel meg. Jó vicc volt, ugye?