Bristoli csoda: a kiscsapat kiverte az MU-t a Ligakupából

Bristol City
Bristol City's Scottish defender Joe Bryan celebrates with teammates, scoring the team's first goal during the English League Cup quarter-final football match between Bristol City and Manchester United at Ashton Gate Stadium in Bristol, southwest England on December 20, 2017. / AFP PHOTO / Geoff CADDICK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Hiába tűnt papíron egyértelműnek az angol Ligakupa szerdai negyeddöntőinek párosítása, a Chelsea és a Manchester United is alaposan megszenvedett ellenfelével. Antonio Conte legénysége a 91. percben szerezte meg a győztes találatot a Bournemouth ellen, José Mourinho csapata viszont óriási meglepetésre 2-1-re kikapott a másodosztályú Bristol Citytől, így a kiscsapat csatlakozott a tegnap továbbjutó Manchester City-Arsenal duó mellé.

A Chelsea ellentmondást nem tűrően kezdte a találkozót, és egy csodálatos támadás végén a 13. percben a vezetést is megszerezte. Kenedy sarokkal ugratta ki Fabregast, a spanyol pedig önzetlenül tálalt Willian elé, akinek már nem volt nehéz dolga.

A gól után is lendületben maradtak a hazaiak, levegőben lógott a második találatuk, a szünetig azonban nem tudták megduplázni az előnyüket. A második játékrész viszont nem ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a Bournemouth bátran támadott, a Chelsea pedig érthetetlen módon visszaállt. Több nagy helyzete is volt a vendégeknek, de az egyenlítés még a legnagyobb helyzetekből sem akart összejönni. Próbálkozásaikat végül mégis siker koronázta, méghozzá a 90. percben, ekkor Gosling bombázott Caballero kapujába.

Már mindenki felkészült a 2x15 perces hosszabbításra, Morata és Hazard viszont nem akart túlórázni; a középkezdésből indított támadásból összehozták a Chelsea újabb vezető gólját. A két találat között mindent beleszámítva 75 (!) másodperc telt el.

2-1-es győzelmével tehát ha a vártnál nehezebben is, de hozta a kötelezőt Antonio Conte csapata és bejutott az elődöntőbe.

Az igazi meglepetést viszont az este másik meccse tartogatta, amelyen a Manchester United a második ligás Bristol Cityhez látogatott. A gólnélküli első félidőt követően a második játékrészre felpörögtek az események, Joe Bryan egy szépségdíjas találattal juttata vezetéshez a hazaiakat, Ibrahimovic azonban nem sokkal később egalizált. A svéd óriásnak súlyos térdsérülése óta ez volt az első gólja, 255 napot követően talált újra a kapuba.

Az egyenlítés után több nagy helyzete is akadt a vendégeknek, ezek azonban rendre kimaradtak, így ezen a találkozón is hosszabbítás volt várható. A slusszpoén azonban még hátravolt. A 94. percben egy tetszetős támadás végén Korey Smith volt eredményes, a Bristol tehát hatalmas meglepetésre búcsúztatta José Mourinho alakulatát.

A címvédő tehát kiesett, a Ligakupa elődöntőire tehát a Chelsea és a Bristol City együttesén kívül a Manchester City és az Arsenal készülhet.

Eredmények, negyeddöntő:
Chelsea-Bournemouth 2-1 (1-0)
Bristol City (II. osztályú)-Manchester United 2-1 (0-0)
Arsenal-West Ham United 1-0 (1-0)
Leicester City-Manchester City 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 3-4

Az elődöntők párosítása:

Chelsea-Arsenal
Manchester City-Bristol City

Az oda-visszavágós párharcokra januárban kerül sor, a döntőt február 25-én a londoni Wembley Stadionban játsszák.