Vágólapra másolva!
Közel húszezer szurkoló előtt nyert 2-1-re a Debrecen ellen a Ferencváros labdarúgócsapata a labdarúgó NB I 15. fordulójában. A Videoton 4-0-ra győzött a Mezőkövesd ellen, így a fehérvári együttes visszavette a vezetést a bajnokságban. Az Újpest "semleges pályán", Dunaújvárosban verte a Vasast, míg a DVTK óriási lehetőséget szalasztott el azzal, hogy nem nyert a Balmazújváros ellen, Horváth Ferenc csapata a 94. percben büntetővel nyerte meg a mérkőzést. A Haladás egyre reménytelenebb helyzetbe kerül, most a Paks nyert Sopronban a szombathelyi együttes ellen. Azzal, hogy a Balmazújváros nyert, már nincs kieső helyen, oda a Haladás csúszott.

A Haladás 2-1-re kikapott Sopronban a vendég Paks csapatától, így vereséggel búcsúzott a szombathelyi csapat ideiglenes otthonától, hiszen elkészült a stadionjuk.

A Haladás hat bajnoki óta nyeretlen, miközben a Paks sikerével egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi szériát tört most meg.

A Haladás-Paks mérkőzés első félidejében gyakorlatilag mindkét kapus munka nélkül maradt, szórványos füttyszó kísérte a csapatokat az öltözőbe. A folytatásban sem nagyon változott a játék képe, a támadók rendre rossz megoldásokat választottak, így sokáig egyetlen komoly helyzet sem alakult ki. A 82. percben aztán az egyetlen igazi lehetőségét gólra váltotta a vendégcsapat, igaz, Bartha találatához a szerencse is kellett. Négy perccel később egy szöglet után újra egy lecsorgóból szerzett gólt a Paks - a védő Szabó János volt eredményes. Tóth 91. percben szerzett gólja csak szépségtapasz volt hazai oldalon.

Haladás-Paks 1-2 (0-0)

gólszerzők: Tóth M. (91.), illetve Bartha (82.), Szabó J. (86.)

*

A Videoton az első félidőben lőtt három góllal alapozta meg a sereghajtó Mezőkövesd elleni sima, 4-0-s győzelmét a felcsúti Pancho Arénában.

A székesfehérvári csapat jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a Ferencvárost, s az élre állt a tabellán.

Videoton FC - Mezőkövesd Zsóry FC 4-0 (3-0)
gólszerzők: Lazovic (7., 66.), Henty (16.), Scepovic (36.)

*

Az Újpest 1-0-ra nyert a Vasas vendégeként Dunaújvárosban. A találkozót azért rendezték Dunaújvárosban, mert a Vasas a saját otthona felújításának ideje alatt épp az újpesti Szusza Ferenc Stadiont használja a hazai meccsein, de nem lehetett pályaválasztó aktuális ellenfelének otthonában.

A lila-fehérek négy nyeretlenül megvívott mérkőzés után győztek újra.

Vasas SC-Újpest FC 0-1 (0-0)
gólszerző: Novothny (68.)

*

Az újonc Balmazújváros a 94. percben büntetőből szerzett góllal 2-1-re győzött Debrecenben, a Diósgyőr vendégeként. A DVTK sorozatban három megnyert mérkőzés után kapott ki, míg Horváth Ferenc együttese harmadszor nyert a szezonban, s a tizedik helyre lépett előre a tabellán.

Diósgyőri VTK-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (1-1)
gólszerző: Karan (31.), illetve Tamás (20.), Arabuli (94.- 11-esből)