Torghelle Sándor a Premier League TOP 100-ban

Torghelle Sándor, Air Sanyi, Crystal Palace
LONDON - OCTOBER 27: Dougie Freedman of Crystal Palace congratulates Sandor Torghelle after he scored the second goal for Crystal Palace during the Carling Cup third round match between Charlton Athletic and Crystal Palace at The Valley on October 27, 2004 in London. (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Torghelle Sándor bekerült a Premier Leauge top 100 csatára közé. Igen ám, de a kitüntetés mégsem annyira hízelgő, mint amennyire elsőre tűnik. A Daily Mail összeállította ugyanis minden idők 100 legrosszabb PL-csatárának listáját, ahol Torghelle a 70. helyre került.

Az internetes lap húszasával teszi közzé a rangsort, a legfrissebb a 61-80. helyezettet mutatja be. Az előző kiadásba, azaz a 81-100. helyezettek közé olyanok értek oda, mint Massimo Maccarone, Nicola Ventola, vagy Bradley Wright-Phillips.

A legutóbbi szemlében aztán már olyan név is felbukkan, ami mindenkinek ismerős lehet. Torghelle Sándort egy lapon elmítik Nikola Kaliniccsel, Shefki Kuqival, vagy a Bayernben 100 gólt szerző perui Claudio Pizarróval. Meg kell jegyezni,

ez a lista kizárólag a játékosok Premier League-ben nyújtott teljesítménye alapján készült.

Torghelle Sándor 2004-ben igazolt a frissen feljutó Crystal Palace-hoz, miután egy emlékezetes felkészülési mérkőzésen az ő két góljával győzött Magyarország válogatottja a hazai pályán játszó Németország ellen.

A Palace mintegy egymillió eurót fizetett az MTK-nak a válogatott csatárért, aki azonban csalódást keltően játszott Angliában. Mindössze egyszer talált be, egy Ligakupa-mérkőzésen, viszont nem sokkal később műesésért kiállították azon a meccsen.

Tizenkétszer kapott lehetőséget a bajnokságban, de további gólokat nem szerzett, a csapat kiesett, Torghellét pedig kölcsönvette a Panathinaikosz, aztán egy évvel később a PAOK-hoz került. A görög kaland után Németországba költözött, játszott Jénában, Augsburgban és Düsseldorfban. Innen 2011-ben tért haza a Budapest Honvédhoz, ma pedig a Merkantil Bank Ligában szereplő MTK-ban rúgja a gólokat.