Vágólapra másolva!
A nyolcaddöntőbe jutás volt a tét a Német Kupa hétközi játéknapján, ahol nem hibáztak a Bundesliga csapatok: a Schalke és a Leverkusen könnyedén lépett tovább alsóbb osztályú ellenfelével szemben, a Mönchengladbach viszont alaposan megszenvedett a másodosztályban éllovas Düsseldorf otthonában. Végül Thorgan Hazard gólja jelentette a különbséget a csapatok között és ha nehezen is, de nyert a Borussia, így ott van a legjobb 16 között. Meg a másik Borussia, a Dortmund is, amely a harmadosztályú Magdeburg otthonában gurított egy ötöst. De azt az élőképet, amelyet a 23 ezer magdeburgi néző produkált, nem felejtik el soha.

Pedig a Bundesliga 2 listavezetője a hajárban hatalmas esélyhez jutott, Giesselmann harcolt ki büntetőt a 73. percben és ő maga szerette volna gólra váltani a tizenegyest, lövése azonban a kapufán csattant, így nem jött össze az egyenlítés.

Thorgan Hazard bizonyult a Mönchengladbach nyerőemberének Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A Leverkusennek nem okozott gondot az Union Berlin legyőzése (4-1), ahogyan a Schalke is hozta a kötelezőt a Wehen otthonában (1-3).

A VfL Bochum viszont kiesett, a másodosztályú együttest a harmadik ligában vitézkedő Paderborn búcsúztatta (2-0).

A késő esti meccseken a Dortmund ötöt vágott a Magdeburg otthonában, ahol 23 ezer néző figyelte az eseményeket. A Magdeburg jelenleg a harmadosztályban játszik. A szurkolói ezt az élőképet varázsolták a lelátóra.

A Magdeburg-Dortmund meccsen ez az élőkép fogadta a Dortmundot Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Marvin Ibo Güngör

Eredmények: Fortuna Düsseldorf-Monchengladbach 0-1, Padeborn-Bochum 2-0, Wehen-Schalke 1-3, Leverkusen-Union Berlin 4-1, Schweinfurt-Eintracht Frankfurt 0-4, Greuther Fuerth-Ingolstadt 1-3, Magdeburg-Borussia Dortmund 0-5, Mainz-Kiel 3-2 (h.u.)