Vágólapra másolva!
A magyar férfi U17-es válogatott második Eb-selejtező mérkőzésén hazai pályán 1–0-ra verte Hollandia korosztályos csapatát, ezzel második győzelmét aratta a csoportban, és már biztos, hogy bejutott a kontinenstornára kvalifikáló elitkörbe.

Az U17-es válogatott augusztus elején veretlenül végzett a második helyen a Telki Kupán, majd a lengyelországi Syrenka Kupán folytatta felkészülését, ahol végül a negyedik lett. A felkészülés a hazai rendezésű Eb-selejtezőkön való sikeres szereplést célozta, ahol Wales, Hollandia és Koszovó került a magyarok csoportjába. A négyfős csoportok első két helyezettje, és a négy legjobb csoportharmadik kvalifikálja magát a 2018 tavaszán megrendezésre kerülő elitkörbe.

Az Eb-selejtezőkör első fordulójában a magyar válogatott jó játékot bemutatva, nagy fölényben futballozva 2–1-re verte Wales legjobbjait, míg a csoport másik mérkőzésén Hollandia 3–1-re legyőzte Koszovót, így a csoportot vezető két válogatott csapott össze pénteken a III. kerületi TVE Sporttelepén.

Az U17-es labdarúgó-válogatott az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerte a csoportját és továbjutot Forrás: mlsz.hu

A mérkőzés elején a magyar csapat ragadta magához a kezdeményezést, Szélesi Zoltán csapata többet birtokolta a labdát, a hollandok pedig a kontrajátékra rendezkedtek be. A rendkívül erős szélben nem volt könnyű dolga a csapatoknak, a játék – enyhe magyar mezőnyfölény mellett – továbbra is a középpályán folyt, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Férfia küzdelmet láthattak a nézők, kemény összecsapásokkal, de gól az első félidőben nem született.

A folytatásban viszont szinte azonnal gólt szerzett a válogatott: Beke Péter kapott jó labdát, a holland védők pedig csak szabálytalanul tudták megállítani a balösszekötő helyén. A 18 méterről megítélt szabadrúgást mögé maga a sértett állt oda, és a sorfal mellett a kapau jobb sarkába lőtt (1–0).

A gól után megélénkült a játék, a hollandok szerettek volna azonnal egyenlíteni, de szerencsére csak kapufáig jutottak A mérkőzés záró szakaszában egyre nagyobb nyomás alá került a magyar kapu, de a védelem állta a sarat, és a kontárkban is volt veszély. Végül az eredmény nem változott, Magyarország 1-0-ra nyert, s mivel a csoport mai másik mérkőzésén Wales 2–0-ra legyőzte Koszovót, a magyar válogatott egyedüli csapatként 6 pontos az utolsó forduló előtt, így biztosan kvalifikálta magát az elitkörre.

A Koszovó elleni utolsó csoportmérkőzést október 16-án, 16 órakor vívja a csapat a Szusza Ferenc Stadionban, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.