Vágólapra másolva!
A Feröer elleni világbajnoki selejtező előtt Bernd Storck szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével úgy látják, hogy 2015 óta sokat fejlődött a válogatott. Dzsudzsák Balázs arról beszélt, hogy tetszik vagy sem, a harmadik hely a realitás, Stieber Zoltán szerint pedig jól jön nekik, hogy három nappal a Svájc elleni vereség után máris meccset játszanak.

Dzsudzsák a Svájc ellen 5–2-re elveszített selejtezőt eltiltás miatt kihagyta, de elmondása szerint ígyis átérezte csapattársai helyzetét. „Ugyanúgy éltem meg minden hibát, minden gólt, mint a pályán lévők. Nem szeretem kívülről nézni a meccset, frusztrált voltam, sajnáltam, hogy nem segíthettem a csapatot.

Dzsudzsák sajnálja, hogy nem lehetett ott Svájc ellen Fotó: Polyák Attila - Origo

Stieber Zoltán szerint fájó volt a vereség, de máris itt a lehetőség a javításra: „Örülünk, hogy jön a Feröer elleni meccs, így nincs időnk rágódni a történteken. Kedden a győzelemért játszunk, ennyivel tartozunk a szurkolóinknak."

Feröer ellen a harmadik hely megtartása a cél, de Dzsudzsák úgy gondolja, hogy ennél többet nem is lehetne elvárni a csapattól.

Ezt a csoportot kaptuk, nem férünk be az első kettőbe, az meg evidens, hogy valakivel harcolnunk kell a harmadik helyért."

Stieber szerint tartoznak a szurkolóknak Fotó: Polyák Attila - Origo

Storck úgy fogalmazott, hogy sok problémával küzdenek az utolsó vb-selejtező előtt, de ettől függetlenül mindenki optimista. „Néhányan sérültek, fáradtak, de bízunk benne, hogy hazai pályán sikerül jól teljesítenünk. Tudom én is és a csapat is, hogy képesek vagyunk megverni Feröert. Holnap meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk. Győzelemmel szeretnénk búcsúzni."

Svájc ellen elkerülhető gólokat kapott a magyar válogatott, a kapitány szerint ez meg is zavarta őket.

Sérült vadként törtünk előre, kockázatot vállaltunk, és ebből további gólokat kaptunk. De látni kell, hogy velünk ellentétben Svájcnak nemzetközi szinten tapasztalt játékosai vannak, akik topklubokban játszanak."

A Svájc ellen bekapott gyors gól borította az eltervezett taktikát Fotó: Polyák Attila - Origo

A sajtótájékoztató végén a német edző beszélt arról is, hogy hogyan látja a válogatott szereplését azóta, hogy 2015 nyarán idekerült.

Főleg az utánpótlásban elért eredmények biztatóak. Ha összehasonlítjuk az Eb-n mutatott játékunkat a mostanival, láthatjuk, hogy sokat fejlődtünk előre felé. Persze, elveszítettünk néhány meccset, amelyet nem kellett volna, erre nincs is bocsánat. De a válogatott nem szerepelhet jól, ha a játékosoknak nemzetközi szinten nincs tapasztalata. Ez kéne ahhoz, hogy olyan csapatok ellen is tudjunk nyerni, mint Svájc – mondta Storck, aki szerint túl nagyok az elvárások a magyarokkal szemben.

Storck szerint a nemzetközi tapasztalat hiányzik a válogatottból Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az Eb után azt is elvárják tőlünk, hogy a vb-re is kijussunk, pedig Portugália és Svájc is ott van a csoportunkban.

A magyar válogatott kedden 20:45-től játssza az utolsó vb-selejtezőjét Feröer ellen.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Anglia 3 2 0 1 9-2 7 7
GY
D
GY
2.
USA 3 1 0 2 2-1 1 5
D
D
GY
3.
Irán 3 1 2 0 4-7 -3 3
V
GY
V
4.
Wales 3 0 2 1 1-6 -5 1
D
V
V