Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa 7. fordulójában az OTP Bank Ligában sereghajtó Mezőkövesd hosszabbítás után esett ki az NB II-es Gyirmót otthonában, a bajnoki címvédő Budapest Honvéd tizenegyes párbaj után jutott tovább a Budaörs ellen, míg az előző kiírásban döntős Vasas FC az NB III közép csoportjában szereplő Dunaújváros otthonában kapott ki. 

A Gyirmót FC-Mezőkövesd összecsapás 26. percében a vendégek szereztek vezetést Novák Csanád fejesgóljával. Tíz perc múlva azonban egyenlített a másodosztályú csapat, a magyar válogatott Stieber Zoltán öccse, András kapásból lőtt óriási gólt a tizenhatoson kívülről. A rendes játékidőben több gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás. A 95. percben újra előnybe került a Gyirmót. Kiss Máté szabadrúgását Dombó Dávid csak a gólvonal mögül tudta kiütni. A folytatásban már nem tudtak egyenlíteni a vendégek, így a Ferencváros után újabb NB I-es csapat búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

A Budapest Honvéd megszenvedett a másodosztályú Budaörs ellen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A NB I-es Budapest Honvéd a másodosztályban a 13. helyen álló Budaörs vendége volt, de a mérkőzést Tatabányán rendezték. A kispestiek a 33. percben szerezték meg a vezetést: Latifu jobb oldali beadása után Davide Lanzafame fejelt öt méterről a hálóba. Sokáig úgy tűnt, hogy a Honvéd rutinból lehozza a második félidőt, azonban a 91. percben egy kapu előtti kavarodás után Sajbán Viktor góljával egyenlített a Budaörs, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban a másodosztályú csapat áll közelebb a győzelemhez, de nem született újabb gól, így jöhettek a tizenegyes rúgások. Az első körben Bakos és Kamber is hibázott, utána mindkét csapat értékesített négy-négy tizenegyest. A szétlövésben a budaörsi egyenlítőgólt szerző Sajbán Miklós a felsőlécet találta el, míg a kispesti Pölöskei Zsolt nem hibázott, így a Honvéd jutott tovább.

A Ferencváros kiesése után az előző kiírás másik döntőse, a Vasas is kihullott a Magyar Kupából Forrás: Vasas Labdarúgás/Facebook

Az utolsó szerda esti Magyar Kupa-mérkőzésen az NB III közép csoportjában negyedik helyen álló Dunaújváros fogadta az OTP Bank Ligában negyedik Vasast. A harmadosztályú csapat a 36. percben szerezte meg a vezetést Tóth Tibor góljával, de Vasas egyenlíteni tudott a második félidőben Vergos Nikolasz találatával. Ekkor úgy tűnt, hogy az NB I-es csapat bedarálja ellenfelét, azonban az utolsó pillanatban Csehi Tamás lövése megpattant Kleisz Márkon, és a labda az angyalföldi kapu bal alsó sarkában landolt. A Vasas kiesése azt jelenti, hogy az előző szezon győztese, a Ferencváros után a sorozat másik döntőse is búcsúzott a Magyar Kupától.

Magyar Kupa, 7. forduló
Gyirmót FC Győr (NB II)–Mezőkövesd 2-1 (1-1, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után
Budaörs (NB II)–Budapest Honvéd 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 4-5
Dunaújváros (NBIII)–Vasas FC 2-1 (1-0)