Atlético-Barcelona: nem politikai tiltakozás lesz a mérkőzés

Gerard Pique (Barcelona), Kevin Gameiro (Atlético), foci
Barcelona's defender Gerard Pique (L) tackles Atletico Madrid's French forward Kevin Gameiro during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi final second leg football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 7, 2017. / AFP PHOTO / Josep Lago
Vágólapra másolva!
Szombat este a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) az Atlético Madrid FC Barcelona elleni rangadója nem egy politikai tiltakozás lesz - fogalmazott Enrique Cerezo, madridi klub elnöke.

"Olyan mérkőzést szeretnék látni a Barcelona ellen, amely ugyanolyan sportszerű szellemben zajlik, mint mindig is szokott."

- nyilatkozta az Atlético első embere annak kapcsán, hogy

a klub szurkolóinak egy csoportja azt kérte a mérkőzésre kilátogató drukkerektől, minél több spanyol zászló tűnjön fel a Wanda Metropolitano Stadionban.

A két csapat nem tudott megegyezni a jegyek elosztásáról, így vendégszurkolók nem lesznek jelen az összecsapáson, ennek következtében pedig a szövetség nem minősítette magas kockázatú eseménynek az összecsapást.

A barcelonai együttes először látogat a fővárosba azóta, hogy Katalóniában október 1-jén megtartották a függetlenségi népszavazást Forrás: AFP/Josep Lago

A barcelonai együttes először látogat a fővárosba azóta, hogy Katalóniában október 1-jén megtartották a függetlenségi népszavazást,

amelyet a spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánított, és amelyet rendőrségi fellépéssel is megpróbáltak megakadályozni. A katalán egészségügyi szolgálat szerint 844 sérültet szállítottak kórházba, az összetűzésekben 33 rendőr is megsérült. A szavazás estéjén a gránátvörös-kékek a Las Palmast fogadták, és bár először halasztást kértek, a spanyol szövetség nem engedélyezte ezt, így biztonsági okokból végül zárt kapuk mögött játszották le a találkozót.

A tabellán negyedik Atlético és az éllovas Barcelona rangadója szombat este 20.45-kor kezdődik.