Kijuttatta a válogatottat a vb-re, mégis mennie kellett

Muslin
Slavoljub Muslin Coach of Serbia celebrates during the FIFA World Cup 2018 Qualifying Round match between Republic of Ireland and Serbia at Aviva Stadium in Dublin, Ireland on September 5, 2017 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Menesztették Slavoljub Muslint, a jövő nyári világbajnokságra kijutott szerb válogatott szövetségi kapitányát.

A szerb szövetség (FSS) honlapjának hétfői, szűkszavú közleménye csupán az edzőváltás tényét rögzíti, illetve azt, hogy a korábbi 59-szeres válogatott játékos, Mladen Krstajic irányítja a csapatot a Kína és a Koreai Köztársaság elleni barátságos mérkőzéseken novemberben.

A telegraf.rs beszámolója szerint Muslin több mint három órán keresztül tárgyalt az FSS elnökével, Slavica Kokezával, de a megbeszélés nem vezetett eredményre, mert mindkét fél ragaszkodott az álláspontjához.

Muslin irányításával a szerb válogatott kijutott a világbajnokságra Forrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

Az elnök azt kifogásolta, hogy a kapitány nem tart igényt a Lazio középpályására, a remek formában játszó Sergej Milinkovic-Savicra, aki a szövetség vezetői szerint a válogatott vezéregyénisége lehet a következő 15 évben.

A hírek szerint Kokeza azt is a kapitány szemére vetette, hogy a válogatott az elmúlt két mérkőzésen nem teljesített jól. Ausztriában 3-2-re kikaptak a szerbek, majd a grúzokat csak 1-0-ra tudták legyőzni vb-selejtezőn, utóbbi meccsen a nézők füttyszóval fejezték ki nemtetszésüket.

A szerbek megnyerték a selejtezőcsoportjukat Forrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

Sokaknak az sem tetszett, hogy Muslin leginkább tapasztalt, idősebb játékosokat szerepeltetett, és túlságosan védekező felfogású volt a csapata, amely többször öt védővel és három középpályással állt fel. Az FSS vezetői úgy vélekednek, hogy fiatalabb játékosokra és jobb futballra van szükség a jövő évi, oroszországi világbajnokságon, és hosszabb távon is.

Mivel Muslin nem akart lemondani, kénytelenek voltak meneszteni. A szerbek sorozatban két Európa-bajnokságra és egy világbajnokságra nem jutottak ki a mostani sikerük előtt.