Vágólapra másolva!
A Serie A 11. fordulójának rangadóján a Juventus az AC Milan otthonában tudott nyerni Gonzalo Higuaín két találatának köszönhetően.

A hazai csapatban nem léphetett pályára a nyáron a torinóiaktól szerződtetett csapatkapitány, Leonardo Bonucci, de a Milan védelméből jobban hiányzott Bonucci, mint egykori csapatából.

Szép élőképpel indult a meccs:

A Juventus már a 23. percben megszerezte a vezetést, Higuaín Paulo Dybala átadását követően lőtte ki Donnarumma kapujának bal oldalát.

Gonzalo Higuain gólöröme a San Siróban Forrás: AFP/Marco Bertorello

A második félidőben egy remek átlépés után megszerezte második gólját is az argentin, ami egyben azt is jelentette, hogy már 101 gólnál jár a Serie A-ban. Ezzel a Juve csatára lett a második Zlatan Ibrahimovic mögött, aki az utóbbi 20 évben az öt nagy bajnokság közül kettőben is elérte a 100 gólos határt.

A vendégek sikerével 12 pontra nőtt a két csapat között a különbség a tabellán.

A fordulót harmadikként kezdő Juventus, a legutóbbi hat kiírás bajnoka, a megszerzett három ponttal beérte a Napolit, amely vasárnap játszik. A tíz kör után második Internazionale hétfőn lép pályára.

A nyáron megerősített Milan továbbra sem játszik eredményesen az erősebb csapatok ellen, Vincenzo Montella együttese a Juventus előtt az Internazionalétól, az AS Romától, a Laziótól és a Sampdoriától is kikapott.