Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 11. fordulójából még három mérkőzés hátra van, de a pénteken és szombaton is figyelemre méltó dolgok történtek. Az éllovas Paris Saint-Germain mérföldkőhöz érkezett, míg a Claudio Ranieri vezette Nantes veretlenségi sorozata több mint két hónap után megszakadt.

Péntek este a Paris Saint-Germain könnyed háromgólos győzelmet aratott a Nice fölött. Az uruguayi Edinson Cavani két gólt is szerzett, ráadásul mindkettőt Ángel Di Maria gólpassza után.

A Neymar eltiltása miatt lehetőséget kapó argentin középpályás a legutóbbi nyolc gólpasszából hatot Cavaninak adott.

Ángel Di Maria és Edinson Cavani között jól működik a kémia Forrás: NurPhoto/Mehdi Taamallah/NurPhoto/Mehdi Taamallah

A góllövőlistán 11. találattal a második helyen álló csatár első találata komoly mérföldkő volt a párizsi klub történetében, ugyanis

ez volt a 2500. Paris Saint-Germain-gól a francia bajnokságban.

Érdekesség, hogy a házi góllövőlistát Cavani vezeti 11 találattal, őt a nyáron szerződtetett Neymar követi 7 góllal. A harmadik helyen az „öngól" nevű igencsak hasznos játékos áll, akinek már négyszer is köszönetet mondhatott az idei szezonban a PSG.

Ha a statisztikát nézzük, akkor nem lehet elmenni szó nélkül az idei szezon meglepetéscsapata, a Nantes mellett sem.

A Claudio Ranieri vezette társaság szombat este 1-0-ra kikapott a Lang Ádámot nélkülöző Dijon otthonában,

de még így is harmadik helyen áll a Ligue 1-ben. A 66 éves olasz mester csapata szárnyal a bajnokságban, legutóbb két és fél hónapja, augusztus 17-én szenvedet vereséget bajnoki mérkőzésen az Olympique Marseille ellen.

Most a Nantes miatt reszkethetnek az oddsmesterek

Az 66 éves Claudio Ranieri olyan, mint a jó bor. Az idő múlásával egyre érettebb és jobb lesz. Az olasz mestert júniusban nevezték ki a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Nantes vezetőedzőjének, azóta a csapat szárnyakat kapott. Jelen pillanatban a Paris Saint-Germaint, az AS Monacót és az Olympique Marseille-t szorongatja a Ligue 1-ben.

Mindent egy helyen az Eb-ről