Nigéria kiütéssel nyerte az afrikai vb-rangadót

fbl Horizontal
Nigeria's players William Ekong (L) and John Obi Mikel (R) celebrate after receiving their bronze medals during the medal ceremony after defeating Honduras in the Rio 2016 Olympic Games men's bronze medal football match at the Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, on August 20, 2016. / AFP PHOTO / GUSTAVO ANDRADE
Vágólapra másolva!
A 2018-as labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtezősorozatában igazi rangadót ígért Nigéria és Kamerun párharca, de a két csapat tett róla, hogy ez ne így legyen.

Európán kívül is zajlanak az oroszországi világbajnokság selejtezősorozatai. Afrikában már a második csoportkörben futnak versenyt a csapatok, a húsz még állva maradt egylet öt négy csapatos csoportban küzd az öt kiadó vb-helyért.

A B-csoportban rendezték a játékhét rangadóját, Nigéria fogadta Kamerunt. A bevezetőben már jeleztük, hogy a várt küzdelem elmaradt, Kamerun ugyanis nem képtelen volt felvenni a versenyt a korábbi és jelenlegi Premier League-sztárok által repített Sasokkal.

Nigéria mindkét félidőben szerzett két gólt, Odion Ighalo (ex-Watford, jelenleg Csangcsun Jataj), John Obi-Mikel (ex-Chelsea, jelenleg Tiencsin Teda), Victor Moses (Chelsea) és Kelechi Iheanacho (Leicester City) révén.

Nigéria két meccs után hibátlan, Kamerunnak viszont csak egy pontja van, így elköszönhet a vb-részvételt jelentő első helytől.

Ahogy jó eséllyel az elmúlt három vb-n rendre ott vitézkedő Ghánának sem kell szállás után néznie Oroszországban, miután a Kongó elleni hazai 1-1 azt jelenti, hogy három meccs után csak két pontjuk van, miközben az E-csoportot vezető Ugandának 7, Egyiptomnak pedig 6 pont virít a neve mögött.