Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Bernd Storck szövetségi kapitány vezetésével vasárnap kezdte meg felkészülését Telkiben a következő két vb-selejtezőjére. Dzsudzsák Balázsék augusztus 31-én Lettországot fogadják, míg három nappal később a Cristiano Ronaldo vezette Portugália érkezik a Groupama Arénába. A hétfői sajtótájékoztatón a válogatott két tagja, Guzmics Richárd és Elek Ákos és a szövetségi kapitány, Bernd Storck beszélt a csapat előtt álló kihívásokról. 

"Jó állapotban vagyok, a térdsérülésem a múlté. Folyamatosan játszom Kínában, remek csatárok ellen. Jó formában érzem magam. Két szép feladat előtt vagyunk. Szeretnénk visszaszerezni a szurkolók bizalmát. Nehéz meccsen, de remélem sikerül lehozni a lettek ellen a három pontot. Pozitív a hangulat, Bernd Storck is azt kérte, hogy tanuljunk belőle, de már ne foglalkozzunk azzal a meccsel" - mondta Guzmics Richárd.

Guzmics Richárd és Elek Ákos is bizakodva várja a lettek és portugálok elleni vb-selejtezőt Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az átállással nem volt probléma. Boldog ember vagyok, jó csapatban játszom rendszeresen. Tele önbizalommal várom a feladatokat. Két különböző mérkőzésre számítok. A lettek ellen mi vagyunk az esélyesek, portugálok ellen az ellenfél, de ez semmit nem jelent. Egyik mérkőzéstől sem tartok, de nagyon nehéz feladatok előtt állunk" - árulta el Elek Ákos.

Mindkét játékos részletesen beszélt a klubcsapatáról. Elek Ákos és Guzmics Richárd is úgy érzi, kiváló helyen, profi klubnál edződik, ahol minden feltétel adott. Ez pedig nagyban segítheti a válogatottban nyújtott szereplésüket is.

Volt egy kis beszélgetés

- árulta el Bernd Storck szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón, majd így folytatta: "Kleinheislerről már korábban is tudtuk, Botkáról ma derült ki, hogy nem tarthat velünk. Márkvárt Dávid is lábadozik még, de ő velünk marad.

Bernd Storck négyszemközt is elbeszélgetett a játékosokkal Fotó: Polyák Attila - Origo

Az edzőtábor előtt a játékosokkal négyszemközt is beszéltünk, többek között az Andorra elleni találkozóról, illetve próbáltunk felkészülni az előttünk álló kihívásokra. Az a mérkőzés már a múlté, de tudjuk, miben hibáztunk. Akkoriban hét ember volt velünk az Eb-keretből, most hét olyan labdarúgó van itt, aki a legutóbbi keret tagja volt.

Jók a megérzéseim a következő feladatok előtt. Teljesen új csapat áll majd fel a legutóbbi mérkőzésekhez képest, bízom a jó szereplésben."

A szövetségi kapitány elmondta azt is, hogy Gera Zoltán nem léphet pályára a soron következő két találkozón, de a személye miatt a válogatottal tart, amiben klubja, a Ferencváros edzője, Thomas Doll is partner volt. A német tréner szerint így legalább beleláthat az edzői munkába - tervei szerint ugyanis ezen az úton haladhat majd tovább Gera a pályafutása végén.

Gera Zoltán (középen) pályafutása után átáll a másik oldalra Forrás: Origo

„A lettek a régi-új edzővel más felállásban játszanak már, mint a legutóbbi találkozón. Hasonlít a játékrendszerük az andorrai válogatottéra, biztos védekezésen alapuló 5-3-2-es felállással lépnek pályára, amelyet a portugálok is nehezen törtek fel."

Storck a magyar válogatott Andorra elleni játékáról elmondta, hogy a labdavesztés után másként viselkedett a csapat, mint például az Európa-bajnokságon, ezen javítani kell. Viszont a játékstílus marad, mivel hosszabbtávon gondolkoznak.

A kapitány pozitív hangulatot tapasztal a válogatott körül és nagyon örül neki, hogy a szurkolók továbbra is szeretik a csapatot. Hozzátette, hogy ezt jó teljesítménnyel szeretnék meghálálni.

A meccsek előtt két órával nyílnak a kapuk a Groupama Arénában. Az MLSZ immár megszokott kérése a szurkolók felé, hogy minél hamarabb érkezzenek a stadionhoz. Fontos, hogy mindenkinél legyen személyi igazolvány, illetve érvényes jegy. A stadionba csak névre szóló belépővel lehet bejutni.

Egy vagy két győzelemmel lehetne a legjobban kiszolgálni a válogatott mellett kitartó közönséget Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szövetség azokra is gondolt, akik nem kaptak jegyet, vagy nem a stadionban szeretnék nézni a két meccset: vasárnap szurkolói falut nyílik a Budapest Parkban, ahol kivetítőn lehet majd szorítani a válogatottnak, illetve természetesen a mérkőzés előtt hangolni a találkozóra.