Darabjaira hullik Spanyolország egyik legszórakoztatóbb csapata

Boateng
Kevin-Prince Boateng (UD Las Palmas), during La Liga soccer match between FC Barcelona and UD Las Palmas, at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, saturday, january 14, 2017. Foto: S.Lau | Verwendung weltweit
Vágólapra másolva!
A Las Palmas közleményben jelentette be, hogy Kevin-Prince Boateng személyes okok miatt felbontotta a szerződését a klubbal.

„Nehéz nap ez nekem, de nem szeretném itt tovább folytatni. Ez az én döntésem, az én felelősségem" – mondta az öt órára összehívott sajtótájékoztatón, majd hozzátette, számára a család az első. Sajtóhírek szerint a ghánai játékos visszatér Németországba, és a Frankfurtnál folytatja.

Boatenget 2020-ig szerződés kötötte a Las Palmashoz Forrás: Picture-Alliance/AFP/S.Lau

Boateng májusban írta alá a 2020-ig szóló szerződését, amit három nappal a Valencia elleni bajnoki rajt előtt mindenféle előzmény nélkül felbontott.

Az előző szezonban 28 meccsen 10 gólt szerzett, és a klub első számú sztárja volt. Legemlékezetesebb gólját a Villarrealnak lőtte:

A Las Palmas talán a liga legszórakoztatóbb csapata, amelyet sokan csak

Spanyolország braziljaiként emlegetnek.

A 2016/2017-es idényben a Barcelona mögött a kanáriak birtokolták a legtöbbet a labdát (56,9%), és csak a Barca-Real kettős passzolt náluk pontosabban (84,8%). A nyáron azonban alaposan meggyengültek; távozott a sikeredző Quique Setién (Betis), a középpálya motorja, Roque Mesa (Swansea) és most Boateng is.