Stadionbezárás helyett együttműködne az ultrákkal a német szövetség

Holstein Kiel vs. SV Sandhausen 2nd Bundesliga 2. Bundesliga
dpatop - The Kiel fans celebrate after Holstein Kiel's Ducksch scores in added time to make it 2:1 during the German 2nd Bundesliga soccer match between Holstein Kiel and SV Sandhausen at the Holstein Stadium in Kiel, Germany, 30 July 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidlines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Christophe Gateau/dpa
Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség, azaz a DFB a klubok büntetése, továbbá szektorok vagy stadionok bezárása helyett együttműködésre készül az ultrákkal.

"Nem szeretnénk lezárt részeket az arénákban vagy teljesen üres stadionokat, ahol szellemmérkőzéseket játszanak a csapatok" - mondta a DFB elnöke, Reinhard Grindel.

A sportvezető azt követően foglalt állást, hogy hétfőn a Hansa Rostock-Hertha BSC Német Kupa-mérkőzést kétszer is félbe kellett szakítani, mivel a fővárosi huligánok petárdákat hajigáltak, míg a hazai hívek Hertha-molinókat égettek a lelátón.

Szurkolói rendbontás után jött a bombagól és Hertha továbbjutás

A Német Kupa első fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-0-ra győzött a harmadik ligás Hansa Rostock otthonában, így bejutott a legjobb 32 közé. Az első félidőben a berlini gárda futballozott mezőnyfölényben. Dárdai Pál tanítványai 63%-ban birtokolták a labdát, de a kaput csak egyszer sikerült eltalálniuk.

Grindel hozzátette, a párbeszéd a szurkolói csoportokkal már megkezdődött, ugyanakkor a legelszántabb drukkerek, az ultrák még nem fogadták el a szövetség meghívását.

"A szurkolói csoportok vezetői támogatják, hogy ismét meghívjuk az ultrák képviselőit. Ennek nagyon örülünk, mert közös intézkedésekkel szeretnénk megőrizni a stadionok pozitív légkörét" - hangsúlyozta az elnök.