A bajnok után az ezüstérmes edzője is távozik az NB I-ből

Henning Berg, Videoton
Henning Berg nem érti, miért a Honvéd áll a tabella élén.
Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel szerződést bontott Henning Berg vezetőedző és a labdarúgó NB I második helyezettje, a Videoton.

"Számomra is csalódás a kupakiesés és a bajnokság végeredménye, pedig nagyon közel álltunk az aranyéremhez" - mondta a fehérvári klub honlapjának a norvég szakember.

Henning Berg Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A tavaly szerződtetett Berg - aki 33 bajnokin, három Magyar Kupa-meccsen és hat Európa Liga-találkozón irányította a Vidit - hozzátette, örül, hogy a csapat fejlődött az elmúlt egy évben.

A Videoton a 2016/17-es idényben ezüstérmet szerzett a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig a későbbi elődöntős, harmadosztályú Budafok búcsúztatta a legjobb 32 között.

Megegyeztek, hogy elküldik

A közös megegyezés tényét némileg cáfolja a fehérvári klub sportigazgatójának, Kovács Zoltánnak az ugyancsak a klub honlapjának adott interjúja, melyben nem kertel, és elmondja, hogy mind a kupából való kiesés, mind a bajnoki ezüstérem kudarc, és emiatt tulajdonképpen kirúgták a norvég szakembert.

"A szezon elejétől kezdve azt kommunikáltuk, hogy ismerve a keret erejét és a klub lehetőségeit, az elvárás a bajnoki cím. Igaz, hogy az utolsó mérkőzésig volt esélyünk az aranyéremre, ám ez nem sikerült végül.

így bármennyire is fejlődött sok tekintetben a csapat az elmúlt egy évben, úgy döntöttünk, hogy megköszönve és elismerve a vezetőedző munkáját, az a legjobb, ha mással folytatjuk" - mondta Kovács Zoltán.

Kovács Zoltán: "Úgy ítéltük meg, váltásra van szükség a kispadon"

Ahogy azt már többen elmondtuk a klub részéről az elmúlt napokban, összességében csalódás volt a 2016-2017-es szezon. Egyrészt ősszel kiestünk a kupából egy NB III-as ellenféllel szemben, másrészt a bajnokságot sem sikerült megnyerni. A szezon elejétől kezdve azt kommunikáltuk, hogy ismerve a keret erejét és a klub lehetőségeit, az elvárás a bajnoki cím.

Arra a kérdésre viszont, hogy ki lesz Henning Berg utóda, még nem tudott ennyire konkrét választ adni a sportvezető, csak annyit árult el, hogy gőzerővel keresik az vezetőedzőt, akinek optimális esetben már csapat előtt kell állnia, amikor az június 8-án megkezdi a felkészülést az Európa Liga selejtezőjére, illetve a következő bajnoki idényre.

Az EL-ellenfél kilétére majd csak a június 19-i sorsoláson derül fény, Kovács azonban egyértelművé tette, a csapattól azt várja el a klubvezetés, hogy túlszárnyalja a tavalyi eredményt, amikor a selejtező harmadik fordulója jelentette a végállomást (1-2 a Midtjylland ellen). Eszerint Fehérváron a főtáblát célozzák meg az idei évre.