Elképesztő árcédulát kapott a Real Madrid legnagyobb tehetsége

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE FINAL HEADSHOT BUST CLENCHED FIST JOY SHOUTING
Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio celebrates after scoring their fourth goal during the UEFA Champions League final football match between Juventus and Real Madrid at The Principality Stadium in Cardiff, south Wales, on June 3, 2017. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Real Madrid egy évvel, 2023-ig meghosszabbítja az európai futball egyik legnagyobb ígéretének tartott Marco Asensio szerződését. Emelték a játékos fizetését is, a kivásárlási ára pedig 350 millió euró – írja a Marca.

A fenti számok is mutatják, hogy a Real Madridnál a jövő alapemberként számolnak a most 21 éves Marco Asensióval, aki 2014 és 2016 között kölcsönben játszott (Mallorca, Espanyol), a mögöttünk hagyott idényben pedig már spanyol bajnok és BL-győztes lett a Reallal, tavasszal csereként is rendre megvillant a nagy meccseken.

Már az első madridi szezonja végén BL-trófeával pózolhatott Forrás: DPPI/Giuseppe Maffia

A Bayern München elleni BL-negyeddöntőket góllal és gólpasszal zárta, a Juventus ellen 4-1-re megnyert fináléban pedig az utolsó gólt szerezte, ezzel keretbe zárta Zinedine Zidane csapatának idényét, hiszen az évad első gólja is az ő nevéhez fűződik az augusztusi UEFA Szuperkupa-mérkőzésről.

A Liverpool néhány hete 60 millió eurót ajánlott Asensióért, de hiába. Értékenek elképesztő növekedését mutatja, hogy a Real Madrid 2014-ben mindössze 3,9 millió eurót fizetett érte Mallorcának, az átigazolásban a múlt héten 10. Roland Garros-címét nyerő Rafael Nadalnak is volt némi szerepe. A híresen nagy Real-szurkoló teniszklasszis többször is felhívta a klub figyelmét a tehetséges játékosra, aki jelenleg az U21-es spanyol válogatottal készül a pénteken Lengyelországban kezdődő korosztályos Európa-bajnokságra, pedig egy hete még a felnőtt válogatottban játszott Kolumbia ellen.