Vágólapra másolva!
Olaszország 1–0-ra verte a mérkőzés előtt hibátlan és gólt sem kapó német válogatottat az U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság C-csoportjának utolsó fordulójában, így Németországgal együtt továbbjutott a négy közé. A mérkőzés azonban nem csak emiatt marad emlékezetes.

Az olaszok Federico Bernardeschi 31. percben lőtt góljával nyerték meg a mérkőzést, és ezzel együtt végül a csoportot.

A gól után paprikás lett a hangulat az Olaszország-Németország U21-es mérkőzésen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Ám a találat rendesen felpaprikázta a hangulatot – előtte volt a németeknek egy meg nem adott gólja –, miután az ünneplésben Domenico Berardi és Federico Bernardeschi együttes erővel ellökték a kapuban Niklas Starkot.

Az össznépi lökdösődésben például Roberto Gagliardini Maximilian Arnoldot fojtogatta, aki szerinte előtte revánsot vett Berardin.

A kvartett másik mérkőzésén a találkozók előtt még a továbbjutásra is esélyes Csehország 4-2-re kikapott Dániától, így búcsúzott az Eb-től.

Az elődöntőben Anglia Németországgal, míg Spanyolország Olaszországgal találkozik.

U21-es Európa-bajnokság
C-csoport, 3. forduló
Csehország–Dánia 2–4 (Schick 27., Chory 54., ill. L. Andersen 23., Zohore 35., 73., Ingvartsen 91.)
Olaszország–Németország 1–0 (Bernardeschi 31.)

Fantasztikus gólt lőtt az újpesti támadó a portugáloknak

Az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában az Újpest támadója, Enis Bardhi szépségdíjas gólt szerzett Portugália ellen. A találat nem ért pontot Macedóniának, míg az ibériai válogatott hiába nyert, így sem jutott be a legjobb négy közé. Portugália Edgar Ié és Bruma góljával gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, de a félidő hajrájában az Újpest légiósa, Enis Bardhi gyönyörű átlövésével szépített Macedónia.