Sarapova nem lesz ott Wimbledonban

Vertical TOPSHOTS Horizontal GENERAL VIEW PROFILE FULL-LENGTH LOWERED HEAD TENNIS
Russia's Maria Sharapova leaves the court during her match against Mirjana Lucic-Baroni of Croatia at the Rome ATP Tennis Open tournament on May 16, 2017 at the Foro Italico in Rome. Mirjana Lucic-Baroni beat Maria Sharapova 6-4, 3-6, 1-2. / AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Májusi combsérülése miatt még hetekig nem teniszezhet az egykori világelső orosz Marija Sarapova.

Sarapova május 16-án feladta a mérkőzést a római salakpályás torna második fordulójában, így biztossá vált, hogy alanyi jogon nem lehet főtáblás Wimbledonban, most pedig az is eldőlt, hogy sérülése miatt az év harmadik Grand Slam-viadalának selejtezőjében sem indulhat.

Sarapova a harmadik szettben adta föl a Mirjana Lucic-Baroni elleni mérkőzést Forrás: AFP/Andreas Solaro

"Folytatom a felépülést, jelenlegi terveim szerint a stanfordi verseny lesz a következő, amelyen indulhatok" - írta közösségi oldalán az ötszörös Grand Slam-torna győztes Sarapova.

A kaliforniai torna július 31-én kezdődik.

A 30 éves Sarapova április 26-án tért vissza a doppingesete miatti 15 hónapos eltiltását követően. Stuttgartban az elődöntőig, Madridban pedig - Rómához hasonlóan - a második fordulóig jutott,

így jelenleg a 178. helyen áll a világranglistán.

A francia nyílt bajnokságra nem kapott szabadkártyát, de mint utóbb kiderült, sérülése miatt nem is tudott volna indulni.

Mivel a teljes füvespályás szezont kihagyja, biztosan nem lesz elegendő világranglista-pontja ahhoz, hogy alanyi jogon elinduljon az amerikai nyílt bajnokságon, erre csak szabadkártyával lesz lehetősége.