Bernd Storck fizeti a szurkolók jegyeit

Horizontal
Hungary's midfielder Marton Eppel (L) and Hungary's German head coach Bernd Storck leave the pitch at the end of the FIFA World Cup 2018 football qualifier between Andorra and Hungary at the Municipal Stadium in Andorra la Vella on June 9, 2017. / AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
Vágólapra másolva!
Bernd Storck szövetségi kapitány állja azoknak a drukkereknek a belépőit a Lettország és a Portugália elleni világbajnoki selejtezőre, akik elkísérték a csapatot az Andorra elleni idegenbeli meccsre - jelentette be a szövetségi kapitány az M4 Sportnak adott interjúban.

A német szakember egy nappal azután nyilatkozott a közszolgálati sportcsatornának, hogy az MLSZ-től kapott egy második esélyt. Az Andorra ellen elszenvedett kínos vereséget követően a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csütörtök délután meghallgatta a német szakember beszámolóját és úgy döntött, Bernd Storck szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is folytathatja munkáját.

Bernd Storck kapott egy második esélyt az MLSZ-től

Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - jelentette be Csányi Sándor az M4 Sporton. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke elárulta, hogy a német szakember felajánlotta a lemondását, de ő arra kérte, hogy ezt ne kommunikálja a sajtónak. Storcknak többet kell majd egyeztetnie a klubedzőkkel.

A kapitány az interjúban bejelentette, úgy kíván köszönetet mondani a támogatásért, hogy

az andorrai meccsre elutazott drukkerek belépőinek árát kifizeti a soron következő két hazai vb-selejtezőre.

A magyar válogatott augusztus 31-én Lettországot, szeptember 3-án Portugáliát fogadja. Az érintett szurkolóknak a következő hetekben ad a részletekről tájékoztatást az MLSZ.

Bernd Storck meg tudta győzni az MLSZ-t, hogy jó úton járunk Forrás: AFP/Pascal Pavani

Bernd Storck elmondta, őt is sokkolta az andorrai vereség, de leginkább a szurkolókat sajnálja.

"Meg vagyok győződve arról, hogy a hajót a megfelelő irányba fogjuk tudni forgatni. Jó játékosaink vannak, csak sajnos voltak olyan körülmények – és ez nem magyarázkodás, hanem tény –, amelyek ilyen nehéz helyzetbe sodortak minket."

Bernd Storck 25 milliót hagyott az MLSZ zsebében

Csányi Sándor véget vetett a találgatásoknak, megtudjuk, mennyi lett volna a kapitány végkielégítése.

A csütörtöki MLSZ-elnökségi döntéssel kapcsolatban a tréner úgy fogalmazott, hogy bizalmat kapott a testülettől. „Bíznak bennem, azt gondolják, hogy én vagyok a megfelelő személy".

"Megmutattuk, hogy sikeresen tudunk együttműködni. Most ugyan van egy olyan fázis, amikor nem mennek olyan jól a dolgok, ezt ki kell bírni, aztán jön a következő lépés."

Storck szerint jó játékosaink vannak, bízni kell bennük, de felelősségteljesebb játékot kell tőlük követelni.