Capello horribilis pénzért ült le egy kínai kispadra

Match of Peace - United for Peace 12 2016 Match of Peace - United for Peace amatrice CHARITY heartquaker italy maradona match for peace october PEACE pope francis rome totti uniti per la pace
italian coatch Fabio Capello during the 'Match of Peace - United for Peace', charity soccer match promoted by the Schools for Encounter foundation, an organization boosted by Pope Francis, at Olimpico stadium in Rome, Italy, 12 October 2016. (Photo by Massimo Valicchia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Football Italia olasz lap értesülései szerint Fabio Capello lett a Kínai Szuperligában szereplő Csiangszu Szuning vezetőedzője. 

Az olasz lap tudomása szerint Capello vasárnap reggel már a Csiangszu Szuning edzőpályáján járt, felmérve a klub kínálta lehetőségeket, majd nem sokkal később aláírta másfél évre szóló, tízmillió eurós fizetést garantáló szerződését.

Capello Kínában:

Capello nem egyedül érkezett, vele tartott az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet nyerő Gianluca Zambrotta, valamint a legutóbb a Brescia kispadján ülő Cristian Brocchi is. A szakmai erősítés el is kél a Csiangszunál, amelyik az utolsó előtti, 15., kiesést jelentő helyen áll a kínai Szuperligában.

Capellóék akár otthon is érezhetik magukat a pénzzel szépen kidekorált bajnokságban, ahol találkozhatnak majd a Tiencsin Kvancsiant irányító Fabio Cannavaróval, vagy éppen a kínai válogatottat gardírozó Marcello Lippivel - a 2006-os világbajnok olasz csapat szövetségi kapitány - is honfitársaik közül, nem beszélve a kínai pályákon futkározó olasz játékosokról, mint, például Graziano Pellé.

Ideális körülmények várták új csapatánál:

A június 18-án a 71-et betöltő szakember utoljára 2015-ben ült kispadon, amikor is három év után felállították az orosz válogatott éléről az egyre kétségbeejtőbb Európa-bajnoki selejtezős eredmények miatt. Az AC Milannal négyszeres bajnok, és BL-győztes (1994), az AS Romával is olasz bajnok, valamint a Real Madriddal kétszeres bajnok edzőlegendának Oroszországból történt távozása óta csak televíziós szakkomentátori munkái voltak, és várt egy igazán kecsegtető ajánlatra.