Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 2017-2018-as szezonjának egyik újonccsapata, a Balmazújváros Horváth Ferencet nevezte ki vezetőedzőnek. A legutóbb Diósgyőrben dolgozó tréner 2+1 éves szerződést írt alá – olvasható a klub közleményében.

A Balmazújváros az NB II-es bajnok Puskás Akadémia mögött jutott fel az élvonalba, Feczkó Tamás vezetőedző azonban a kieső MTK-hoz igazolt, a helyét a 44 éves Horváth Ferenc vette át, segítői Szamosi Tamás (másodedző) és Borsos Vilmos (kapusedző) lesznek. A feladat nem könnyű, hiszen

a legkisebb költségvetésű klubot kell benntartaniuk a 12 csapatos NB I-ben.

Balmazújvárosban bíznak a szakemberben Forrás: balmazfoci.hu

A játékosként 32-szeres válogatottságig jutó Horváth Ferenc már több NB I-es csapat kispadján is dolgozott, volt Kecskeméten, Pakson, Győrben a Videotonnál és a DVTK-nál, de egyik állomáshelyén sem töltött ki egy teljes szezont.

„Váratlanul ért a felkérés, hiszen Feczkó Tamást jó edzőnek tartom, és nem gondoltam, hogy edzőkérdés lehet Balmazújvárosban.

Próbálok mindent megtenni az első osztályban maradás érdekében. Nagyon őszintének tűnik a vezetőség, a csapat, a környezet, egyszóval minden adott, hogy sikeresek lehessünk együtt" - nyilatkozta a Balmazújváros sajtóájékoztatóján az új edző, Horváth Ferenc.