Milan-szempontból szörnyű véget ért a Donnarumma-szappanopera

Juventus FC v AC Milan - Serie A NurPhoto General News Events Sports TIM cup sports Action Photo Action Sport juventus milan torino donnarumma
Gianluigi Donnarumma of AC Milan reacts with a refeer at the end of the Serie A match between Juventus FC and AC Milan at Juventus Stadium on March 10, 2017 in Turin, Italy. (Photo by Federica Roselli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Marco Fassone, az AC Milan vezérigazgatója bejelentette, hogy Gianluigi Donnarumma nem hosszabbítja meg a jövőre lejáró szerződését.

Fassone a csütörtöki sajtótájékoztatón elárulta, hogy magasabb összeget ajánlottak a 18 éves kapusnak, mint ami a sajtóban megjelent (4-4,5 millió euró),

ennek ellenére Donnarumma nem hosszabbított.

A Sky Sport Italia szerint 5 évre szóló, évi 5 millió eurós fizetést garantáló szerződésre mondott nemet.

A Milan új, kínai tulajdonosai szerették volna, ha a klub új ikonja lett volna az olasz válogatott kapus, és Donnarumma is többször nyilatkozta, hogy maradni szeretne, a Milan-címert is számtalanszor csókolgatta.

Egy világ dőlt össze a Milan-szurkolókban, hogy Donnarumma nem hosszabbított Forrás: NurPhoto/Federica Roselli/NurPhoto/Federica Roselli

Mino Raiola, a játékos ügynöke azonban egy kivásárlási záradékot szeretett volna beletenni az új szerződésbe, ennek köszönhetően egy dúsgazdag klub bármikor kivásárolhatta volna szerződéséből a szupertehetséget.

A Milan ebbe nem ment bele, Donnarumma pedig nem hosszabbított, így

kérdéses, hogy még az idén eladják őt, vagy a kispadra, esetleg a primavera együttesbe száműzik.

A klub új kínai tulajdonosai alaposan bevásároltak már, hogy a júliusi EL-selejtezőkre kész legyen a csapat, megvették André Silvát, Kessiét, Rodriguezt és Musacchiót, most pedig valószínűleg egy kapust is vásárolniuk kell.

A kínaiak nem viccelnek: minőségi áruval építik újjá a Milant

Az éveken át tartó rémálomból felébredve a legszebb tündérmesébe csöppenhetnek az AC Milan szurkolói. A Berlusconi-éra után érkezett kínai befektetőcsoport nem tűnik kókler bandának, a klub két hét alatt (ha megelőlegezzük a kölcsönvett Kessié megvásárlását is) kb. 100 millió eurót áldozott nemzetközi szinten is jegyzett játékosokra.