Vágólapra másolva!
A Real Madrid portugál sztárja, Cristiano Ronaldo menni akar. A péntek reggeli hírek szerint az utolsó cseppet a pohárban az jelentette, hogy a héten adócsalás miatt nyomozást rendeltek el ellene a spanyol hatóságok.

A 32 éves játékos összesen kevesebb, mint 15 millió eurónyi adóterhet nem fizetett be 2011 és 2014 között a vádak szerint. A jelenleg a portugál válogatottal a hétvégén kezdődő Konföderációs Kupára készülő Cristiano Ronaldo annyit üzent, tiszta a lelkiismerete, majd mindezt megtoldotta egy instagram-bejegyzéssel, miszerint néha bölcsebb hallgatni, mint bármit is mondani.

Cristiano Ronaldo, a portugál csapatkapitány készül a Konföderációs Kupára Forrás: MTI/EPA/Mario Cruz

A portugál A Bola szellőztette meg először a hírt péntek reggel, hogy Ronaldót a történtek annyira felzaklatták, hogy távozni akar Spanyolországból. A portugál szerint a spanyol hatóságok vele szeretnének példát statuálni és csak a népszerűsége miatt hurcolják meg.

A portugál lap szerint Ronaldo már azt is jelezte madridi klubja felé, hogy nem áll szándékában visszatérni, még a nyáron távozna a Realtól.

Időközben a madridi, Real-ügyekben mindig jól informált Marca is megerősítette a fenti híreket.

Ronaldót a Marca szerint a madridi vezetők próbálják jobb belátásra bírni, szeretnék, ha kitöltené novemberben aláírt, 2021-ig szóló szerződését. A Marca még azt is hozzáfűzte, hogy a portugál támadó úgy érzi, a mostani ügyben és a média ellenszenvével szemben sem állt ki mellette teljes szélességgel a Real Madrid.

Cristiano Ronaldo foghatja a fejét Forrás: AFP/Cristina Quicler

Ronaldo éppen a Juventus elleni Bajnokok Ligája döntő előtt – melyen két gólt szerzett – beszélt arról, hogy a Manchester United játékosaként soha nem fordult elő vele, hogy a hazai szurkolók kifütyüljék, miközben Madridban ez többször megesett.

„Lehet, hogy Angliában más az emberek mentalitása. Boldog vagyok, hogy Spanyolországban lehetek, de nyilván hiányzik Anglia is, az emlékeket nem lehet kitörölni" – mondta akkor.

Közben a BBC a játékoshoz közeli forrásra hivatkozva szintén megerősítette, hogy jelen állás szerint CR távozni akar.

– idézi a BBC a forrást.

Ronaldo korábban többször elmondta, a Real Madrid csapatából vonulna vissza.

2009-ben, akkor világrekordot jelentő összegért igazolt a Manchester United csapatától Madridba, ahol 241 bajnokin 285 gólt szerzett eddig.

Ronaldo háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Reallal, két bajnoki címnek örülhetett, ő tartja a BL gólrekordját 105 találattal.

Amennyiben Ronaldo tényleg nem marad Spanyolországban, anyagilag nem sok csapat jöhet szóba, amely megengedheti magának a portugál szerződtetését. A Premier League élcsapatai mellett a Paris St-Germain vagy egy-két kínai csapat tehet érte ajánlatot.