Vágólapra másolva!
A belga élvonalba frissen feljutott Royal Antwerp edzője lett a 64 éves szakember.

Péntek délután hivatalosan is bejelentette a belga klub Bölöni László kinevezését. A marosvásárhelyi születésű Bölöni már dolgozott edzőként Belgiumban, 2008 és 2010 között a Standard Liége vezetőedzője volt, bajnoki címet is ünnepelhetett csapatával.

Bölöni László Forrás: AFP

„A legtöbb edző azzal kezdi, hogy mennyire büszke és boldog, hogy itt lehet és velem sincs ez másként" – mondta Bölöni a klub sajtótájékoztatóján. „Komoly átalakuláson megy át a klub, nagy kihívás előtt állunk. Antwerpen megérdemli, hogy sikeres csapata legyen, a cél, hogy annyi meccset nyerjünk, amennyit csak lehet."

Bölöni két évre írt alá a belga csapathoz. Az Antwerp közleményében kiemelte, hogy előszeretettel épít a fiatal játékosokra a szakember, korábban olyan fiatalokkal dolgozott együtt, mint Cristiano Ronaldo a Sportingnál vagy éppen Christian Benteke, Marouane Fellaini vagy Axel Witsel a Standardnál.

Bölöni játékosként 102 alkalommal szerepelt a román válogatottban és nyert Bajnokcsapatok Európa Kupáját (BEK) a Steaua csapatával. Edzőként dolgozott a Nancy, a Sporting, a Rennes és a Monaco csapatainál, volt román szövetségi kapitány, de görög és arab klubokat is vezetett, legutóbb az Al-Ittihadnál dolgozott 2015-ben.