A Milan csak megvette a talán 20 éves afrikait

AS Roma v Atalanta BC - Serie A Franck Kessie General News GYPSY Roma v Empoli Serie A 2016-2017 Serie A Match Serie A Soccer SPORT-ACTION FOOTBALL sports
Franck Kessie during the Italian Serie A football match between A.S. Roma and A.C. Atalanta at the Olympic Stadium in Rome, on april 15, 2017. (Photo by Silvia Lore/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az elefántcsontparti Franck Kessie két évre elkötelezte magát az AC Milan labdarúgócsapatához.

A 20 éves védekező középpályás az Atalanta kölcsönjátékosaként kerül a milánói egyesülethez. A megállapodás értelmében az AC Milannak 2019 nyarán végleg meg kell vásárolnia a 15-szörös válogatott légióst.

Csütörtökön még úgy tűnt, hogy kútba esik az üzlet, ugyanis az első orvosi vizsgálatok kizárták, hogy Kessie valóban húsz éves lenne, ahogy azt állítja, és az olaszok azt mondták, hogy, amíg nem kapnak megdönthetetlen bizonyítékot a játékos koráról, addig nem szerződtetik.

Pedig Kessie nagyon kapós, a Premier League élcsapatai - az Arsenal, a Chelsea és a Manchester City is - sorban álltak érte, de úgy tűnik, hogy végül mégis sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítania, hogy 1996 decemberében született.

Kessie alapembere volt a bajnokságban negyedik Atalantának, és első élvonalbeli idényében 29 mérkőzésen hat gólt szerzett.

A Villarrealtól érkező argentin Mateo Musacchio után Kessie a Milan második igazolása a nyáron.