Vágólapra másolva!
Az oroszországi Konföderációs Kupa 2. fordulójában Németország 1-1-s döntetlent játszott Chilével a B csoport rangadóján, így mindkét csapat veretlenül áll a kvartettben, és a saját kezében van a továbbjutása. 

Konföderációs Kupa, 2. forduló
Németország-Chile 1-1 (1-1)
Kazany, Kazany Aréna, Játékvezető: Fagani (iráni)
Németország: Ter Stegen – Süle, Mustafi, Ginter – Kimmich, Can, Rudy, Hector – Goretzka, Draxler – Stindl. Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
Chile: Herrera – Isla, Medel (P. Diaz, 71.), Jara, Beausejour – M. Díaz – Aránguiz (Silva, 90.), Vidal – Hernandez, Vargas (Rodriguez, 82.), Alexis Sánchez. Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi.
Gólszerzők: Stindl (41.), ill. Alexis Sánchez (6.)
Sárga lap: Stindl (20.), Rudy (60.), ill. Alexis Sánchez (64.), Beausejour (80.)

Intenzíven kezdtek a chileiek, akik már a mérkőzés 6. percében megszerezték a vezetést. Shkodran Mustafi eladott labdája után Arturo Vidal ugratta ki Alexis Sánchezt, aki közelről, a rövid alsóba lőtt.

Az Arsenal támadójának ez volt a 38. gólja a nemzeti csapatban, ezzel megelőzte Marcelo Salast az örökranglistán,

így már ő a chilei válogatott történetének legeredményesebb játékosa.

Ráadásul ez volt a 400. gól a Konföderációs Kupák történetében, így Alexis duplán is történelmet írt.

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, bár a dél-amerikai csapat növelhette volna előnyét, de Eduardo Vargas 22 méterről megeresztett bombája a felsőlécen csattant. A félidő hajrájában egyenlítettek a németek: a 41. percben Emre Can kiugratása után Héctor centerezett középre, az érkező Lars Stindl pedig a kapuba passzolt,

megszerezve második gólját a tornán.

A második félidő korántsem hozott olyan lüktető iramot, mint az első. A legnagyobb helyzet Alexis Sánchez nevéhez fűződött, aki a 48. percben szabadrúgásból vehette volna be Ter Stegen kapuját, de a22 méterről megeresztett kísérlete a háló tetején landolt. A folytatásban nem született több gól (helyzetek sem akadtak), így maradt az 1-1-s döntetlen, ami azt jelenti, hogy mindkét csapat 4 ponttal, veretlenül áll a B csoportban.

Az utolsó csoportmeccsen Chilének és Németországnak is elég a döntetlen az elődöntőbe kerüléshez.