Újra megalázta a Celtic a Rangerst

FOOTBALL - SCOTTISH CHAMP - RANGERS v CELTIC CELTIC CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ECOSSE FOOT FOOTBALL RANGERS SCOTLAND SCOTTISH Soccer SPORT
Celtic players celebrate at the final whistle during the scottish championship SPFL Ladbrokes Premiership football match between Rangers and Celtic on December 31, 2016 played at Ibrox Stadium in Glasgow, Scotland - Photo Stuart Wallace / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A skót labdarúgó élvonal felsőházi rájátszásának első fordulójában a Rangers a Celticet fogadta, de a két csapat még messze van attól, hogy a régi idők kiegyensúlyozott rangadóit lássuk.

Az alapszakaszt a szokásos nagy fölénnyel (24 pont előnnyel az Aberdeen előtt) nyerő Celtic a harmadikként a rájátszásba jutó városi riválishoz, a Rangershöz látogatott.

Az élvonalba hosszú száműzetés után az idei szezonban visszajutó Rangers nem tudta megfékezni a vendégeket, akik a 18. percben már 2-0-ra vezettek, majd a szünet után újabb húsz perc elteltével még kettőt rátettek. 0-4 után még volt egy gólváltás, de az 1-5 azt jelentette, hogy a szezonban másodszor kapott ki ilyen arányban a Rangers a Celtictől.

A Rangers utoljára 2012. márciusában tudta legyőzni a városi riválist, az azóta lejátszott kilenc meccsből kétszer született döntetlen, az egyik után (a Skót Kupában) tizenegyesekkel győztek a protestánsok.

Szomorú szezon ez a Rangersnek:

Skót bajnokság, felsőházi rájátszás, 1. forduló:
Rangers FC – Celtic 1-5 (0-2)
gól: K. Miller 81., ill. Sinclair (11-esből) 7., Griffiths 18., McGregor 52., Boyata 66., Lustig 87.