N'Golo Kanté lett a Premier League legjobbja

Chelsea, N'Golo Kanté, foci
Chelsea's N'Golo Kante during the EPL Premier League match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge, London, England on 01 April 2017. (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
N'Golo Kantét választották az angol labdarúgó Premier League legjobbjának a játékostársak. Az éllovas Chelsea középpályása a negyedik francia futballista, aki kiérdemelte ezt az elismerést.

Korábban Eric Cantona (1994), David Ginola (1999) és Thierry Henry (2003, 2004) bizonyult a legjobbnak.

"Sokat jelent számomra a játékostársak elismerése. Ez a Leicesterben töltött jó szezonom és a Chelsea-vel elfoglalt előkelő helyünk eredménye. Nagy megtiszteltetés a legjobbnak lenni" - nyilatkozott a 26 éves játékos, akinek a csapata nemcsak a bajnoki címre pályázik jó eséllyel, hanem a hétvégén az FA Kupa döntőjébe is bejutott.

N'Golo Kanté Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin

A profi játékosok szervezetének (PFA) szavazásán Kanté mögött csapattársa, a belga Eden Hazard és a svéd Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) következett, az előzetesen közzétett szűkített hatos listára pedig még Harray Kane (Tottenham Hotspur), a belga Romelu Lukaku (Everton) és a chilei Alexis Sanchez (Arsenal) fért fel.

Dele Alli, a Tottenham Hotspur 21 éves középpályása lett az idény legjobb fiatal játékosa, egymás után másodszor.

David Beckham, a Manchester United és az angol válogatott volt csapatkapitánya különdíjban részesült annak elismeréseként, amit a futball fejlődése érdekében világszerte tett.