Nagyra törő tervek Milánóban

Horizontal
UEFA Champions League final ambassador Javier Zanetti shows the name of Real Madrid during the draw for the UEFA Champions league round of sixteen, on December 14, 2015 at the European football organization's headquarters in Nyon. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az Internazionale a világ tíz legjobb labdarúgócsapata közé kerülne - fogalmazta meg a klub célkitűzését Javier Zanetti.

"Megpróbálunk egy jelentős csapatot építeni, mert szeretnénk a tíz legjobb közé kerülni. Ez azonban nem megy egyik napról a másikra, időre és megtervezett stratégiára van szükség" - hangsúlyozta a milánói klub korábbi legendás játékosa, jelenlegi alelnöke.

- tette hozzá.

Zanetti a BL-be várja az Intert Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az Internazionale 44. az európai szövetség (UEFA) rangsorában, amely a legutóbbi öt idényt veszi figyelembe. A Serie A tabelláján hat fordulóval az idény vége előtt hetedik a csapat 14 ponttal hátránnyal a harmadik, Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyen álló Napolihoz képest. Így minden valószínűség szerint a milánóiak az egymást követő hatodik szezonban is lemaradnak a legrangosabb európai kupasorozatról.

"Először is az a fontos, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába, ahol otthon érezzük magunkat" - mondta Zanetti, aki 19 év alatt 858 alkalommal viselte a kék-feketék mezét.