A busztámadás óta nem tud aludni a Dortmund kapusa

Borussia Dortmund vs Eintracht Frankfurt bundesliga soccer Roman Bürki
Dortmund's goalkeeper Roman Buerki during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Eintracht Frankfurt at the Signal Iduna Park in Dortmund, Germany, 15 April 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Ina Fassbender/dpa
Vágólapra másolva!
Még mindig alvásproblémái vannak Roman Bürkinek, a Borussia Dortmund labdarúgójának, miután kedden este támadás érte a német együttes buszát.

"Továbbra is problémáim vannak az alvással. Az a legrosszabb dolog, hogy nem tudom végigaludni az éjszakát. Amikor reggel felébredek, örülök, hogy otthon vagyok az ágyamban" – nyilatkozta a 26 éves svájci kapus, aki Marc Bartra közelében ült kedden este.

Roman Bürki álmatlan éjszakákkal küzd Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ina Fassbender

A spanyol védő volt az egyetlen a játékosok közül, aki megsérült, amikor merényletet követtek el a csapat dortmundi szállása közelében, a városi stadiontól mintegy 10 kilométerre. Az elkövető vagy elkövetők három robbanószerkezetet rejtettek el egy parkolónál a sövényben. Mindhárom működésbe lépett, amikor a busz elhaladt mellettük, útban az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-találkozóra.

A különleges biztonsági felszerelésekkel, köztük megerősített szélvédőkkel ellátott jármű két helyen károsodott, és egy berepedt szélvédő megsebesítette Bartrát. A spanyol légiós felületi sérülések mellett csonttörést szenvedett a jobb csuklójában, szerdára virradóra megoperálták. A busz útját biztosító egyik motoros rendőr légnyomási sérülést szenvedett és sokkot kapott.

A BVB buszát kedden érte támadás Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ina Fassbender

A mérkőzést végül szerdára halasztották, a negyeddöntős párharc első találkozóját 3-2-re a franciák nyerték.

"Mindent egy kis késéssel érzékeltem a pályán, olyan volt, mintha fátyol lett volna a szemem előtt" – árulta el Bürki, aki végigvédte a mérkőzést.