Szurkolók ütötték, rúgták a Lyon melegítő focistáit

648029639 Horizontal
Bastia's supporters invade the pitch try to fight with Lyon players during warm up prior to the French L1 Football match between Bastia (SCB) and Lyon (OL) on April 16, 2017, at the Armand Cesari stadium, in Bastia, on the French Mediterranean island of Corsica. / AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA
Vágólapra másolva!
Ijesztő jelenetek játszódtak le a vasárnap esti Bastia–Lyon francia bajnoki mérkőzés előtt. A találkozó egyórás csúszással elkezdődött, de nem fejeződött be, az újrajátszásról később döntenek.

A vendégségben szereplő Lyon játékosai épp a pályán melegítettek, amikor a Bastia hírhedt ultrái a pályára özönlöttek, labdával rugdosták és megtámadták őket. A dulakodás előtt jól látható, hogy Memphis Depay, a Lyon egyik sztárja és egy ultra a pályán került szóváltásba.

A focisták némi biztonsági segítséggel az öltözőbe menekültek, ahonnan nem voltak hajlandók kijönni.

A mérkőzés a rend helyreállítása után, majdnem egyórás késéssel kezdődött, majd amikor lefújták a gól nélküli első félidőt, az öltözőbe tartó lyoni kapust, Anthony Lopest ismét megtámadta a Bastia drukkereinek egy csoportja. A bíró ekkor - a Francia Labdarúgó Liga utasítására - úgy döntött, hogy nem folytatódik a mérkőzés.

Szurkolói balhé miatt csúszott a Bastia–Lyon kezdése Forrás: AFP/Pascal Pochard-Casabianca

A lyoniaknak nincs szerencséjük az ellenfél szurkolóival, csütörtöki Európa Liga-negyeddöntős mérkőzésük azért kezdődött háromnegyed órával később, mert a vendég Besiktas drukkerei pirotechnikai eszközöket dobáltak a hazaiak szektorába, ahonnan több tucat drukker a pályára szaladt, és ott keresett menedéket.

Brüsszelben ikszelt a ManUnited, szurkolói botrány volt Lyonban

Az Ajax és a Celta otthon győzött az Európa Liga negyeddöntőjének odavágóján.