Gibraltár miatt verekedtek a leicesteri drukkerek és a spanyol rohamrendőrök

Spain: Leicester City FC fans clash with police in Madrid
SPAIN, Madrid: Riot gear is donned as Leicester City FC fans clash with police officers at Plaza Mayor in Madrid, Spain on April 12, 2017, ahead of the of UEFA Champions League quarter-final between Leicester and Atletico Madrid. A number of arrests were reportedly made after the conflict - Alberto BREVERS
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre a spanyol fővárosba érkező angol drukkerek összeverekedtek a rohamrendőrökkel. Az ok egészen meglepő. 

Az incidens azért tört ki a Plaza Mayoron, mert a rendőrség megpróbálta feloszlatni azt a néhány száz angol drukkert, aki a város egyik központi terén gyülekezett.

A szurkolók ekkor sörösüvegekkel kezdték dobálni a rendfenntartókat, majd azt skandálták, hogy "spanyol fattyúk, Gibraltár a miénk" - utalva a Nagy-Britannia és Spanyolország között az elmúlt napokban újra kiélesedő vitára a 30 ezer brit lakta sziklaszirt ügyében.

Az első információk szerint legalább három embert őrizetbe vettek. Súlyos sérültekről nem érkezett hír, de a lenti videón látszik, hogy a rendőrök jóformán válogatás nélkül ütöttek mindenkit.

Az összecsapás nem tartott sokáig, de ideiglenesen minden üzlet bezárt a téren.

A rendőrség jelentése szerint már szerdára virradó éjszakai is voltak kisebb-nagyobb összecsapások, melyekben hat rendőrt ért támadás az angol drukkerek részéről.