Vágólapra másolva!
A Sevilla FC jogi lépéseket tervez az Argentin Labdarúgó Szövetséggel (AFA) szemben, ha engedély nélkül tárgyal a válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Jorge Sampaolival, a klub vezetőedzőjével.

A Sevilla honlapján szerdán megjelent közlemény emlékeztet a helyi és a nemzetközi média értesüléseire, amelyek szerint az AFA annak ellenére szeretné megnyerni a kapitányi posztra Sampaolit, hogy az 57 éves trénernek jövő nyárig szóló szerződése van a spanyol élvonalbeli együttesnél.

A kirúgott kapitány biztos Argentína vb-részvételében

Jorge Sampaoli az első számú jelölt a kispadra.

Az AFA elnöke, Claudio Tapia ráadásul azt mondta, hogy a következő napokban Spanyolországban szeretne tárgyalni Sampaolival, de ehhez eddig nem kért engedélyt az edző munkáltatójától.

Egyúttal elfogadhatatlannak tartja, hogy az AFA bármiféle találkozót vagy kapcsolatfelvételt tervez azzal a szándékkal, hogy az edző bontsa fel a megállapodását klubunkkal, ezért nem fogunk habozni érvényesíteni a jogainkat" - áll a közleményben.

Az argentinok eddigi szövetségi kapitányát, Edgardo Bauzát hétfőn menesztették, és a legesélyesebbnek tartott Sampaoli szívesen élne a lehetőséggel, az AFA képviselői ezért akarnak Spanyolországban tárgyalni vele.

Jorge Sampaoli: itt is vagyok, ott is vagyok Forrás: NurPhoto/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

José Castro Carmona, a klub elnöke kedden közölte, az AFÁ-tól nem érkezett megkeresés hozzájuk, a vezetőedző pedig azt mondta neki, hogy jól érzi magát Sevillában.

Az argentin válogatottnak az elmúlt tizenhárom évben hét szövetségi kapitánya volt, előtte harminc esztendőn keresztül viszont csak öt.