Vágólapra másolva!
Szinte hihetetlen, de tizenegy szezont követően már nem Turi Géza nevével kezdődik a feröeri Vikingur Gøta labdarúgócsapatának összeállítása. A kiváló sportember, aki szombaton ünnepli 43. születésnapját, úgy gondolta, hogy a csúcson kell abbahagynia. A Vikingur 2016-ban megnyerte a feröeri bajnokságot, Turi Géza pedig az utánpótlás csapatok kapusedzőjeként dolgozik Gøtában.

Feröeren a labdarúgó-bajnokság tavaszi-őszi rendszerben zajlik, az első fordulót március 12-én vasárnap rendezik meg.

A tavalyi szezonban a Vikingur csapata elképesztő teljesítménnyel lett aranyérmes, ebben nem kis szerepe volt a 2006 óta ott védő magyar kapusnak, Turi Gézának, aki korábban a Zalaegerszeg együttesével magyar bajnok is lett.

Külön érdekesség, hogy 2016-ban Turi Géza lett Európa legidősebb aranyérmes futballkapusa.

Egy magyar lett Európa legidősebb aranyérmes futballkapusa

Nos, a vasárnap rajtoló idényben már nem Turi áll a Vikingur kapujában.

A kapus úgy döntött, hogy 43 évesen befejezi aktív sportpályafutását.

Innentől kezdve - civil élete mellett - csakis az edzői munkára összpontosít, így szombat reggel - a 43. születésnapján - Ciprusra indult a feröeri U17-es labdarúgó-válogatottal. A szigetország csapata az U17-es labdarúgó Eb-selejtezők elitkörében próbálja kivívni a továbbjutást a házigazdák együttese, valamint Írország és Szlovákia legjobbjai ellen.

A magyar kapus (fehér mezben) lelkesen irányítja a védelmet Forrás: Lantos Gábor

A mindig szerény és csendes kapus születésnapjához mi is gratulálunk, ha pedig az edzői pályán is olyan sikeres lesz, mint a Vikingur kapujában volt, hallani fogunk még róla.