Vágólapra másolva!

Vereséget szenvedett az U21-es labdarúgó-válogatott

A magyar férfi U21-es válogatott új korosztályának első felkészülési mérkőzésén 2–1-re kikapott a helyzeteit tökéletesen kihasználó görög csapattól Thesszalonikiben.

Felkészülési mérkőzés: Görögország–Magyarország 2–1 (2–0)

A magyar férfi U21-es válogatott a korosztályváltás utáni első felkészülési meccsét Görögország ellen játszotta, a keretet az 1996. január 1. után született játékosok alkothatják.

A 32. percben az enyhén fokozódó görög nyomás gólt ért: egy jobb oldali szárnytámadás után lőtték erőből középre a labdát, a kivetődő Zöldesi kapus csak beleérni tudott a beadásba, ami éppen a balszélső Lamprou elé pattant, ő pedig nyolc méterről a kapuba lőtt (1–0).

A magyar válogatott a hátralévő időben rögtön megpróbált egyenlíteni, Zsótér szabadrúgása után nem sok hiányzott a gólhoz, ám egy görög kontra végén egy blokkolt átlövési kísérlet megint szerencsétlenül, ellenfélhez pattant, és Vergos tizennégy méterről – lesgyanús körülmények között –, laposan a jobb alsó sarokba lőtt (2–0).

A második félidőre szinte a teljes magyar csapat lecserélődött, de a játék kép nem változott: a magyar csapat ment előre, ám a görögök rendkívül szívós, szervezett védekezéssel tartották az eredményt. Egészen a 78. percig, amikor Gottfried ment el a jobb oldalon egy remek labdával, megverte az emberét, majd éles szögből lőtt. A görög kapus csak beleérni tudott a labdába, ami magasan felpörgött a kapu felé, Rátz Barnabásnak pedig csak be kellett passzolnia egy méterről az üres kapuba. (2-1)