Alapember sérülése miatt fájhat Storck feje Lisszabonban

STORCK, Bernd
Lisszabon, 2017. március 23. Bernd Storck, a portugálok elleni világbajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzésre készülő magyar válogatott szövetségi kapitány edzést tart a játékosoknak a lisszaboni régi nemzeti stadionban 2017. március 23-án. A mérkőzés március 25-én lesz. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Fiola Attila térdsérülése kiújult, emiatt erősen kétséges a játéka szombaton a portugálok elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A Videoton FC védője nem is vett részt a magyar válogatott helyenként esőben, helyenként napsütésben megtartott késő délutáni tréningjén, amelyre a dombtetőre épült régi Nemzeti Stadionban (Estadio Nacional) került sor, éppen ott, ahol 1956-ban a magyarok Lantos Mihály révén eddigi utolsó góljukat szerezték Portugáliában.

Fiola Attila (j) 19 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Délelőtt a játékosok sétáltak Lisszabonban a Tejo folyó partján, ahol kikapcsolódásként felültek az ottani libegőre is. Ebéd után a futballisták megnézték a magyar U17-es válogatott Eb-selejtezőjét, s felugrálva ünnepelték az utolsó percekben született győztes találatot.

A nemzeti együttes utolsó edzésére pénteken, már a szombati mérkőzés helyszínén, a Fény Stadionjában (Estadio da Luz) kerül sor.

Bernd Storck esős időben tartott edzést Lisszabonban Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyarok csoportjában négy forduló után Svájc százszázalékos teljesítménnyel áll az élen három ponttal megelőzve az Európa-bajnok Portugáliát és öttel Magyarországot. Így az utóbbi két együttes összecsapásának komoly tétje van, mivel győzelemmel Bernd Storck szövetségi kapitány csapata előrelépne a pótselejtezőt érő második helyre, míg vereség esetén öt ponttal leszakadna mostani ellenfelétől.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Anglia 3 2 0 1 9-2 7 7
GY
D
GY
2.
USA 3 1 0 2 2-1 1 5
D
D
GY
3.
Irán 3 1 2 0 4-7 -3 3
V
GY
V
4.
Wales 3 0 2 1 1-6 -5 1
D
V
V