Vágólapra másolva!
Bármennyire is hihetetlen, de 1987 óta Németország labdarúgó-válogatottja egyszer sem nyert hazai pályán Anglia ellen. A szerda esti dortmundi barátságos mérkőzésen a német csapattól búcsúzó Lukas Podolski törte meg ezt a rossz sorozatot. Az első félidőben fölényben futballozó angol csapat a másodikban olyan gólt kapott, amelyet a világ egyetlen kapusa sem tudott volna kivédeni. Németország ezzel a Podolski-bombával 1-0-ra verte Angliát.

Az első félidőt a német válogatott úgy játszotta le, hogy egyetlen kapuralövése sem volt a világbajnoknak.

Nem úgy az angoloknak, akik előbb nem kaptak meg egy tiszta tizenegyest,

majd a 31. percben a teljesen egyedül kilépő Lallana a kapufát találta el.

A német védő, Antonio Ruediger (jobbra) és az angol Dele Alli csatája Dortmundban Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Még ennél is nagyobb helyzetet hagyott ki Alli, aki a 41. percben száz százalékos helyzetben Ter Stegenbe lőtte a labdát. A németek egyetlen szót sem szólhattak volna, ha az angol csapat 2-0-s vezetéssel megy pihenőre, de a táblán 0-0 állt.

A második félidő elején a németek Brandt lövésével jelezték, hogy ők is a pályán vannak, de a kísérlet után a labda a kapu mellett hagyta el a pályát.

Nem úgy a 68. percben, amikor a német válogatottól ezen a mérkőzésen búcsúzó Lukas Podolski elementáris erővel lőtte ki az angol kapu felső sarkát.

A védhetetlen lövés és csodálatos gól méltó befejezése volt a német válogatottban 130. alkalommal szereplő Podolski válogatottbeli pályafutásának.

Lukas Podolski gólöröme Forrás: AFP/Ina Fassbender

Az angol válogatott a bekapott gól után sokkal gyengébben futballozott, így a németeknek nem okozott gondot a meccs megnyerése.

Németország-Anglia 1-0 (0-0) Gól: Podolski (68.)

További szerdai barátságos mérkőzéseken: Skócia-Kanada 1-1, Csehország-Litvánia 3-0, Ciprus-Kazahsztán 3-1.