Nem szurkolhat bárki a 2018-as focivébén

az év képei 2016 Dzsudzsák Balázs EB Foci Dzsudzsák öröm a 2016-os EB győztes meccse után.
A kép a foci EB Osztrákok elleni meccsünkön készült az első gólunk megszerzése után. A 42000 férőhelyes bordeaux-i stadin nagy részét magyar szurkolók foglalták el és a gól után óriási örömmámorba tört ki a tábor. A mérkőzést Magyarország 2-0-ra megnyerte.
Vágólapra másolva!
Különleges azonosító kártyára lesz szükségük a szurkolóknak a mérkőzések helyszíni megtekintéséhez a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, valamint az idei Konföderációs-kupán.

A nemzetközi szövetség (FIFA) csütörtöki bejelentése szerint a futballhuliganizmus visszaszorítása érdekében előírt szurkolói kártya tartalmazza majd birtokosa fényképét, személyes adatait, így az országba való belépésnél vízumként is használható lesz.

"Biztosak lehetünk benne, hogy

- hangsúlyozta Colin Smith, a FIFA versenyigazgatója.

A tavalyi franciaországi Európa-bajnokságon orosz szurkolók angol drukkerekkel csaptak össze a két ország nemzeti csapatának csoportmérkőzése előtt Marseille-ben, ezért a FIFA felfüggesztett eltiltással, valamint 150 ezer eurós (46,2 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta az orosz szövetséget.

Reméljük, lesznek hasonló pillanatok Oroszországban is Fotó: Polyák Attila - Origo

A Konföderációs-kupa mérkőzéseit a 11 vb-helyszín közül négyen - Moszkvában, Szentpéterváron, Szocsiban és Kazanyban - rendezik június 17. és július 2. között. A mezőnyben a házigazda orosz csapaton kívül ott lesz a világbajnok német, az Európa-bajnok portugál, az Ázsia-bajnok ausztrál válogatott, valamint a Copa America-címvédő Chile, az Arany Kupa-győztes Mexikó, az óceániai térség legjobbjának számító Új-Zéland, továbbá az Afrikai Nemzetek Kupájának aranyérmese, Kamerun.