Vágólapra másolva!
Az angol Chelsea és a ghánai válogatott korábbi sztárjának, Michael Essiennek a felesége is szereti a focit, olyannyira, hogy vett is magának egy csapatot Olaszországban.

Az olasz harmadik vonal (Lega Pro) A csoportjában szereplő Como hivatalosan is megerősítette, hogy új tulajdonosa van a klubnak, méghozzá Akosua Puni Essien személyében. A Chelsea és a ghánai válogatott korábbi sztárjának, Michael Essiennek a felesége egy árverésen, potom 237 ezer euróért (kb. 73,2 millió Ft) vette meg a csődeljárás alatt álló lombardiai egyletet.

Talán még a családfő is beáll egy-két meccsre Forrás: Calcio Como 1907

A Twitter-oldalán magát "üzletasszony, tanácsadó és filantróp" jelzőkkel bemutató Puni Essien feltett szándéka, hogy a felnőtt- és az utánpótláscsapatokat is visszavezesse az olasz foci napsütötte oldalára.

Az 1907-ben alapított comói futballklub fennállása során többször is megfordult az élvonalban,

a leghosszabb időt 1984 és 1989 között töltött a Serie A-ban, legutóbb pedig a 2002-03-as idényben szerepelt a legjobbak között.

Ez után azonban zuhanni kezdett a klub, majd 2005-ben első ízben csődöt jelentett. A következő idényben így a legmagasabb besorolású amatőr ligából (Serie D) kezdhették meg a visszakapaszkodást, most pedig osztályozós helyen állnak a harmadosztályban.

Nem véletlen egyébként, hogy Essienné olasz csapatot vett, a férje ugyanis a 2014-2015-ös szezonban az AC Milanban játszott, a festői szépségű Como pedig csupán 50 kilométerre van egykori klubjától.